Published On: Sub, ožu 18th, 2023

SDA JE VLAST, a pozivaju neku virtualnu moć da zaustave Dodika! Pa zašto ti sine Alijin ne zaustaviš Dodika?

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Stranke demokratske akcije u Sarajevu je usvojio 14 zaključaka.

Između ostalog, SDA poziva Veleposlanstvo SAD-a da javnosti predoči dokaze o ranijim optužbama na račun SDA o navodnoj blokadi i ometanju istraga o korupciji, kao i dokaze o posljednjim optužbama iznesenim u obrazloženju odluke o sankcioniranju bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

Ovo su zaključci sa današnje sjednice Glavnog odbora SDA:

“Zaustavite Dodika”

– Glavni odbor SDA zahtijeva od međunarodne zajednice, posebno od OHR-a i država članica Vijeća za implementaciju mira, da se konačno ozbiljnije pozabave Miloradom Dodikom, njegovom politikom stalne destabilizacije BiH i da ga konačno zaustave u njegovom rušilačkom pohodu.

Već više od 15 godina Milorad Dodik sve otvorenije pravi iskrivljeni narativ o Daytonskom mirovnom sporazumu, minimizirajući državu i stavljajući entitet RS u poziciju države. Negira i otvoreno odbija provođenje presuda međunarodnih i domaćih sudova, blokira rad državnih institucija, te vrši udar na ustavni poredak BiH i Dejtonski mirovni sporazum. Dosadašnje blage reakcije međunarodne zajednice i Tužiteljstva BiH samo su hrabrile Dodika u realizaciji očiglednog secesionističkog plana. Nakon takvih reakcija samo bi se primirio, a onda nastavljao još intenzivnije.

Njegova posljednja izjava da će isti dan donijeti odluku o secesiji ukoliko OHR donese Zakon o državnoj imovini treba posebno da zabrine sve, a posebno subjekte za provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Krajnje je vrijeme da se ovaj politički i pravni nasilnik konačno zaustavi. Radi mira i stabilnosti, kako BiH tako i cijele regije.

“Iznesite dokaze”

– Glavni odbor SDA poziva one predstavnike međunarodne zajednice koji aktivno sudjeluju u procesu formiranja vlasti da prestanu sa otvorenim favoriziranjem političkih snaga koje su odgovorne za blokade, opstrukcije u funkcioniranju institucija i destabilizaciju situacije u Bosni i Hercegovini, te istovremenim pokušajima eliminiranja iz struktura vlasti političkih snaga koje su se uspješno suprotstavljale destruktivnim politikama i koje su na proteklim Općim izborima dobile većinsku podršku patriotski orijentiranih glasača.

Ovo otvara prostor za jačanje antidržavnih politika i istovremeno slabljene najsnažnijeg i najmonolitnijeg dijela probosanskog bloka. Stranke “Trojke” nemaju kapacitet i reference da se mogu same na učinkovit način suprotstaviti politikama bloka SNSD-HDZ koji slabi poziciju države i njenih institucija.

– Glavni odbor SDA ponovno poziva Veleposlanstvo SAD-a da javnosti predoči dokaze o ranijim optužbama na račun SDA o navodnoj blokadi i ometanju istraga o korupciji, kao i dokaze o posljednjim optužbama iznesenim u obrazloženju odluke o sankcioniranju bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

Umjesto teških i uopćenih optužbi na račun SDA, Veleposlanstvo SAD-a dužno je jasno i nedvosmisleno domaćoj javnosti i pravosuđu predočiti dokaze o izrečenim optužbama. Ukoliko se to ne dogodi, optužbe koje se periodično ponavljaju smatrat ćemo samo dodatnim pritiskom koji ima za cilj pokušaj da se SDA, unatoč izbornim rezultatima i mimo Ustava FBiH, na silu izbaci iz vlasti u korist stranaka “Trojke”, HDZ-a i SNSD-a.

O Sebijinoj diplomi

– Glavni odbor SDA smatra da je i odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o poništavanju zvanja magistrice medicinskih znanosti prof. dr. Sebiji Izetbegović, kojom se ignoriraju bjelodane činjenice, nalazi nadležnih inspekcija i Medicinskog fakulteta, dio politički motivirane kampanje, čiji je jedini cilj diskreditacija prof. dr. Izetbegović i podrivanje pozicije SDA u procesu formiranja vlasti.

– Glavni odbor SDA poziva stranke takozvane “Trojke” da odustanu od namjere da za suca Ustavnog suda BiH imenuju kadar blizak HDZ-u BiH, čime bi, u zamjenu za poziciju u vlasti u jednom mandatu, Ustavni sud BiH kao posljednju pravnu liniju odbrane ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine isporučili toj stranci.

– Glavni odbor SDA poziva zvaničnike stranaka takozvane “Trojke” da ozbiljno shvate važnost procesa i donošenja odluka koje se odnose na državnu imovinu i realizaciju međunarodnih projekata poput HE Buk Bijela, aerodroma u Trebinju i Istočne plinske interkonekcije.

Nastavak dosadašnjeg pristupa čelnika “Trojke”, prema kojem se pitanje državne imovine poistovjećuje sa “nekom njivom”, i iskazana spremnost na ustupke vlastima entiteta RS, bi imali nepopravljive štetne posljedice po Bosnu i Hercegovinu.

– Glavni odbor SDA smatra izuzetno štetnim po interese države Bosne i Hercegovine i poziciju bošnjačkog naroda dosadašnji pristup stranaka “Trojke” u procesu formiranja vlasti.

Trojka nanijela štetu institucijama

Imenovanjem novog saziva Vijeća ministara BiH i načinom izbora rukovodstava oba doma Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta FBiH, koji je bio protivan većinskoj volji političkih predstavnika bošnjačkog naroda, je potvrđena najava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će “blok Srbi-Hrvati odlučivati tko će u vlast, a ne muslimani iz Sarajeva”.

Podrškom dužnosnika “Trojke” pri izboru osoba sa crnih lista SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva na čelne pozicije u institucijama vlasti, te izbor nestručnih, nereferentnih, kompromitiranih i pravomoćno osuđivanih kadrova na pozicije u Vijeću ministara BiH nisu prekršena samo predizborna obećanja tih stranaka već je nanesena ozbiljna šteta institucijama kojima će rukovoditi takvi kadrovi.

Vlada FBiH se može formirati isključivo u skladu sa Ustavom FBiH

– Glavni odbor SDA naglašava da se Vlada Federacije Bosne i Hercegovine može formirati isključivo u skladu sa Ustavom Federacije BiH, izbornom voljom građana i dogovorom stranaka iz kojih dolaze predsjednik i potpredsjednici Federacije. Podsjećamo da iza bloka SDA-DF i potpredsjednika FBiH Refika Lende stoji najveći broj birača (346.000), najveći broj izabranih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH (38 od 98) i većina u Klubu Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH (13 od 23).

– Glavni odbor SDA poziva SDP i HDZ da prestanu sa pokušajem neustavnog imenovanja Vlade Federacije BiH i ignoriranjem potpredsjednika Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda. Smatramo da će u ovom mandatu biti potrebno formirati koncentracijsku vladu u kojoj će učestvovati sve tri komponente, što podrazumijeva predstavnike Bošnjaka, Hrvata i Srba, odnosno političku komponentu koju čine SDA, HDZ i SDP sa svojim partnerima. Sve mimo toga je gubljenje vremena i nastavak blokade koja je otpočela još prije pet godina odbijanjem HDZ-a da implementira rezultate izbora održanih 2018. godine.

– Glavni odbor SDA osuđuje napade na reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića i druge imame. Napadi na vjerske autoritete Bošnjaka u sebi imaju elemente islamofobije, a cilj im je da vjernike i općenito Bošnjake privržene tradicionalnim vrijednostima natjeraju na autocenzuru i pristajanje na širi projekat u kojem dvojac SNSD-HDZ nastoji ostvariti dvotrećinsku dominaciju, a utjecaj bošnjačkog naroda, unatoč demografskim pokazateljima, svesti na jednu trećinu.

Zabrinjavajuća je šutnja ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH na sve učestalije napade na Bošnjake i predstavnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji dolaze od najviših zvaničnika entiteta RS.

“Bajramovićevo silejdžijstvo”

– Glavni odbor SDA najoštrije osuđuje smjenu Jasmina Spahića, jedinog Bošnjaka odbornika u Skupštini Općine Bosanska Dubica, sa mjesta potpredsjednika Skupštine, kao i akte zastrašivanja povratnika u tom gradu. Glavni odbor SDA poziva OHR da poduzme aktivnosti iz svog mandata kako bi se zaštitila prava povratnika.

– Glavni odbor SDA najoštrije osuđuje fizički napad Halila Bajramovića, predsjednika NiP-a Unsko-sanskog kantona i zastupnika ove stranke u Parlamentu FBiH, na Sulejmana Samardžića, člana NES-a i savjetnika premijera USK. Siledžijstvo, kojem je nakon objave snimka svjedočila cjelokupna bosanskohercegovačka javnost, mora biti zakonski, ali i politički sankcionirano.

Bajramovićevo silejdžijstvo je posljedica javnih nastupa i retorike predsjednika NIP-a Elmedina Konakovićeva u kojima se redovno insistira na podjelama, obračunima, prizivaju fizički sukobi i generiraju animoziteti među Bošnjacima.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma

– Glavni odbor SDA pozdravlja potpisivanje koalicijskog sporazuma između SDA, NES-a, DF-a i SBiH kojim je formirana Vlada Unskosanskog kantona i osigurana stabilna dvotrećinska većina u Skupštini USK. Od kantonalnih odbora SDA očekujemo da i u drugim županijama u kojima SDA vodi procese u što skorije vrijeme budu formirane vlade.

– Glavni odbor SDA pozdravlja odluku Političke skupštine Europske narodne stranke (EPP) kojom je SDA postala pridruženi član EPP-a sa pravom glasa. Prelazak u napredniji oblik suradnje sa EPP-om, kao najvećom političkom grupacijom u Europskom parlamentu, priznanje je za SDA, ali i prilika da se unutar EPP-a i institucija Europske unije zastupaju i promoviraju interesi Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Uniji, priopćeno je nakon sjednice danas.

guest
123 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Right
Right
12 dana prije

Heljp, heljp i heljp i ono hoce drzavu.

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Right
12 dana prije

Islamisti nikada neće imati ni metar države u Bosni.

Moze vas biti i pola miliona ali svoje države nikad nećete imati u Bosni.

Vrijeme zločinačke OSMANLIJSKE VLASTI je zauvijek prošlo.

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

Bakir dobija sankcije za mjesec dana i ide na crnu listu Amerike.

AMERIKA je pustila niz vodu SDA jer to EKSTREMISTIcka i teroristicka stranka tj. basa terorista

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

Turska i Erdogan su se odrekli muslimana u Bosni.

AMERIKA se odrekla muslimana i BAKIRA.

Odrekla ih se čak i islamski fašista ARMINKA HELIC u londonu

Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

Treba ta islamistička govna u Tursku i ameriku otjerati sve do jednoga.Nemaju oni sta da traže ovdje.A djamije ćemo im izmjestiti sve u Tursku,kad svu zemlju islamske zajednice pretvorimo u državnu zemlju Republike Srpske.Šta će nama ostatci osmanlijskog genocida u Bih.I kralja su nam ubili zajedno sa prvih 50 000 konvertita koji su odmah prešli na islam čim su turci došli,i pokazali gdje je kralj.Isti ti konvertiti,poslije su sve koji su prešli na islam zvali balijama.Oni su sami svoju raju zvali balijama.I to oni sami tvrde nije izmišljotina.

Last edited 12 dana prije by Bošnje banda terorista
Hrke Krke
Hrke Krke
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnje banda terorista
11 dana prije

Sta se ovo snami desaje jadni ti smo. Heuropo pomagajte hipak smo mi ovdek patrijoti .. . .

comment image

Despot-Vihor Dzenosajd.Motors!
Despot-Vihor Dzenosajd.Motors!
Šta ti kažeš na ovo?  Hrke Krke
11 dana prije

Cc ko je izvršio dzenosajd nad ovim dobrim bošnjOom?

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Hrke Krke
11 dana prije

Lajk

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

SRPSKE PARE MORAJU ICI U SRPSKE DZEPOVE U BANJALUKU.

STOP MUSLIMANSKOJ PLJAČKI SRBA.

SPRIJEČITI SVAKO FINANSIRANJE ZAJEDNIČKE VOJSKE, SIPE, PRAVOSUDJA, CARINE, OSE.

SVE ZAJEDNIČKE INSTITUCIJE MORAJU ODUMRIJETI. SPRIJECITI NJIHOVO FINANSIRANJE.

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

MILORADE, moraš spriječiti da naše pare odlaze muslicima

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

Zajedničke institucije služe samo muslimanima a protiv su Srba

Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

MILORADE Republika Srpska će najbrže postati slobodna i nezavisna država onda kada spriječis da naše pare odlaze u Sarajevo.

NE damo srpske pare za zajedničke institucije.

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

Vi ste davno u bankrotu ,kakve te pare snašle…

Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
11 dana prije

PA ako smo u bankrotu onda ti nije problem da prestanemo slati pare za državne institucije.Nemamo para.Vi nam ne date da se razvijamo,i da prvimo fabrike,hidrocentrale,puteve,mostove,aerodrome.PA eto vi onda financirajte državne institucije.

Brčak
Brčak
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

Vi ste u bankrotu odavno.

Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista
Šta ti kažeš na ovo?  Brčak
11 dana prije

Super to je razlog da presranemo financirati državne institucije BiH.pametno moje u gaćama.

DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

DOK JE SRBSKE I HRVATSKE GENETIKE BIĆE I OSMANLIJA

Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista
Šta ti kažeš na ovo?  DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
11 dana prije

Srbi su veliki prijatelji sa Turcima,ne znam koga si to htio uvrijediti Turkesijo.

DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

NEK VAS IMA MASALA 4%…..
A I TO ĆEMO VAM UKINUTI.
U NOVOJ RASPODJELI IDE VAM NOVO UĆERIVANJE TURSKE SNAGE U GUZICE VA VEKE

Sultan osvajač
Sultan osvajač
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
12 dana prije

Uze.peovac,smiri se malo,popucat ce ti hemoroidi.
Tekbiiirrr!!🤠

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Sultan osvajač
12 dana prije

Biće da tebe više boli hemoroid, nego njega ?

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Sultan osvajač
11 dana prije

Sultan – pušač turaca: samo zato što volim muškiće, tekbirnem ti ga proroku pedofilu.

DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
Šta ti kažeš na ovo?  Right
12 dana prije

BAKE IZVUČE DUDUKA 3PUT KAD JE BIO NA IVICI DA TRAJNO PROPADNE, A OVAKO MU SE VRAĆA

DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
DokazanoSRBI NISU RUSKA BRAĆA,SRBIMA JE TURAC ĆAĆA
Šta ti kažeš na ovo?  Right
12 dana prije

ZNAČI IMAŠ I ŠIPTARSKE UTRASE…. ZNAO SAM DA IMATE HUNSKU I TURSKU, ALI TI SI SIGURNO OKO SREMSKE MITROJICE SA HELJP, HELJP KOMŠIJAMA.

4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA=UVEZENO MALIGNO TIJELO
4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA=UVEZENO MALIGNO TIJELO
Šta ti kažeš na ovo?  Right
12 dana prije

SRBI I HRVATI SU STRANO MALIGNO TIJELO STARO U BOSNI TEK PIŠLJIVIH 100 GODINA!

4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA=UVEZENO MALIGNO TIJELO
12 dana prije

Nigdje ni u jednom popisu stanovništva Bosne se ne spominju etike srbi i hrvati. POSTOJI SAMO BOŠNJAK i uvezeni vlah..
Tek u 20.vijeku se prvi put spominju Srbi i Hrvati u BOSNI.

Last edited 12 dana prije by 4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
12 dana prije

Matica hrvatska iz 1835.g…
I Matica Srbska iz 1825.g….
NE ZNAJU ni za kakve Srbe i Hrvate u BOSNI i Černoj Gori..

Lijepo i identično piše kod OBJE Matice: BOŠNJACI ŽIVE(hr. ŽIVU) OKO SAVE, VRBASA, DRINE I U DALMACIJI. VJERE SU MUHAMEDANSKE(Islamske-Turske), PRAVOSLAVNE(Grčke) I KATOLIČKE(Rimske)…

Last edited 12 dana prije by 4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
12 dana prije

Povjesničar i putopisac Vjekoslav Klaić djed čuvene prof.dr Nade Klaić popisuje 1876.g.u BOSNI samo 50 000 katolika (BOŠNJAKA) koji su NASTALI pred pad Bosne IZADAJOM tzv. kraljice Katarine i zadnjeg kralja Tomaševića KOJI SU IZDALI VIJEKOVNU TRADICIJU BOSNE I VJERU BOSANSKIH DIDOVA i za hater Papka NASILU POKRSTILI 2 tisuće BOŠNJANA, a SVE BOSANSKE VJERNIKE I NJIHOVE POGLAVARE DIDOVE (cca 40 TISUĆA) PROTJERALI…

V. Klaić također bilježi da je najstarija crkva u Bosni sagrađena 1716.g. u Varešu 300 GODINA poslije uspostavljanja BOSANAKOG EJALETA..

Austrougarska krajem 19.i početkom 20.vijeka UVOZI u Bosnu 350 000 Hrvata, Talijana, Mađara, Austrijanaca, Čeha, Poljaka da BI LAKŠE VLADALA I UPRAVLJALA BOSNOM i na popisu stanovništva iz 1921.g. se ODJEDNOM pojavljuje hrvatska NACIJA brojem 400.000 uz također NOVONASTALE srbe koje je 1920.g. Uvezo srb.kralj CINCAR Aleksandar, većinom BAGRU sa Soluna i to 1milion u Bosnu i 200 tisuća na BOSANSKI Sandzak..

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
11 dana prije

A onda je svizac zamotao čokoladu…

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
11 dana prije

Matica hrvatska iz 1461. ne samo da ne zna za muslimana u Bosni, nego ne zna niti što je to, je li to domaća ili divlja životinja.

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
11 dana prije

Nejma bosnetine glupane !!!

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA= UVEZENO MALIGNO TIJELO
11 dana prije

Znaš li ti, nepismena Bosančino, što bi moglo biti ovo tvoje “etike srbi i hrvati”, pitam za jednu moju zakrabuljenu bulu.

bih laden
bih laden
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA=UVEZENO MALIGNO TIJELO
12 dana prije

Mi, gazije, namjenska, ima nas, roboti, dronovi, mitraljezi, samo nek se neko usudi, hajte više-šta čekate, drugo poluvrijeme, tekbir… Šta ta Amerika čeka? NATO? Kad će nam dati državu?
Šta više čekaju?

Last edited 12 dana prije by bih laden
Anonimus
Anonimus
Šta ti kažeš na ovo?  bih laden
12 dana prije

Dejton su napisali ameri.

ONI nisu dali muslicima državu.
Šta ti nije jasno osmanlijo.

NIKADA Bosna neće biti islamska. Ni metar svoje države nećete imati.

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
11 dana prije

Hebala te Bosna, ti ko turčin bosna bosna. . Mrršš !

bih laden
bih laden
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimus
11 dana prije

😆
Sarkazam druže…šta je to, a ne jede se?

Despot-Vihor Dzenosajd.Motors!
Despot-Vihor Dzenosajd.Motors!
Šta ti kažeš na ovo?  bih laden
11 dana prije

To nisu gazije nego net-guzije i nema go khuurracc od njih,ma kad vakat dodzdzdze oborićemo internet Aloohu dragi!!!!

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA=UVEZENO MALIGNO TIJELO
11 dana prije

Nejma bosnetine glupane !!!

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  4%K.ATOLIBANA+19%Đ.IKANA=UVEZENO MALIGNO TIJELO
11 dana prije

Ali to je puno, puno starije od ’93. i Hollyday Inna, kad je nastala nepostojeća mošnjačka nacija – zajebancija.

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
12 dana prije

Bolje ona, samo umjesto 6 sa 3 buktinje!
🤣💦

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
12 dana prije

Meni se ne svidja trobojka. Ili da bude bijela podloga a na rubovima neka boja.
I trebalo bi imati 3 verzije da se svako jednom nadje u sredini.
A ovo 4 s crveno-zuto, je li to vuce korijene iz Bizantske heraldike? Ne mislim 4c na samo sloga smrdina spasava, vec na ovaj dizajn.

Herceg Bosnjak

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
12 dana prije

Btw proucavam heraldiku ovih dana, i nisam znao da orlovi na srpskoj zastavi u stvari predstavljaju supove. Jer su stari Srbi njih dozivljavali kad prijelaz izmedju ovog i onog svijeta. To mi je bilo zanimljivo.
Vi Srblji imate autohtniju heraldiku, mi imamo Anzuvinsku da bi Kotromanici dokazali svoju vjernost Vatikanu i katolicanstvu, i osmansku kasnije koju je modificirao Husein Gradascevic, Hrvati Austrijsku saharu, sahara je iz hambsburske heraldike, a prava
hrvatska zastava je bila mladi mjesec i tri zvijezde na plavoj podlozi. Dakle ni mi, ni Hrvati nemamo originalne simbole vec su nastali prilagodbom od “velikih”.
A srpska heraldika je zanimljiva, istina sigurno je i Bizant uticao da Srbi usvoje orlove, ali mi se cini da je pod manjim stranim uticajem od ostalih.

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

.

Last edited 12 dana prije by Herceg Bosnjak
HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

beli orlovi lešinari

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HBojovnik
12 dana prije

comment image

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Ovo je verzija iz Fojnickog grbovnika.

Vladimir Putin isto wanted !!!
Vladimir Putin isto wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Supovi su strvinari, SSrpski izbor je objektivan !!!

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin isto wanted !!!
12 dana prije

Supovi nisu na grbu već orlovi, koji se nalaze na malom i velikom grbu i srebrne su boje.

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
12 dana prije

Pa supovi su vrsta orlova. Ja prica. O grbu Nemanjica. Glavom i bradom su supovi. Srbi su to kasnije modificiriali u orlove sigurno pod Bizantskim uticajem.

bih laden
bih laden
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

U pravu si.

Last edited 12 dana prije by bih laden
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  bih laden
11 dana prije

Bih Laden! Originalno i urnebesno!

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
12 dana prije

Nekako mi na supove vučete !

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
12 dana prije

Vi na guske.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
12 dana prije

I patke. A otomani ih odpepali, hametice.

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
11 dana prije

Ti si budaletino “wanted”.

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
11 dana prije

Ti si guda !!!

Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
11 dana prije

Eeee supino talibanska teroristička ,od debilnog ćaće brabonjče iz tura.Jel to nemaš više šta da izmisliš ili si opet prepisao sa vijesti umeta portala,ili ti je preključe na djuma namazu debildido predavao o historiji poslije molitve šejtanu.Bolje ti je da pušiš kurčeve kao što i radiš,nego što u usta uzimaš Srbe.

Last edited 11 dana prije by Bošnje banda terorista
Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnje banda terorista
11 dana prije

Possse.rem ti se u SSrpska u s t a svetosavska !
Ti si pun mrznje i zlobe !

Tebe ce Albanci bukake uraditi !

Boss
Boss
12 dana prije

Tko je Dodik? Jel to onaj Ronhil, sto se otcjepljuje vec 20 i kusur godina 🙂

Vladimir Putin isto wanted !!!
Vladimir Putin isto wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
12 dana prije

SSobe, hebo ti KrešiČmar maaaajkuu pliSSnavu a ti njemu !

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin isto wanted !!!
12 dana prije

Vrati svoje staro ime 😇🥺❤️🌹🫂

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

nije kriv

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HBojovnik
12 dana prije

Sija 🫂

Vladimir Putin isto wanted !!!
Vladimir Putin isto wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Šta ti je hovo, Sija !?
Vratio ti se babo(brat) prDr Zlikovac !
Odmah me napo hebo se s maaaajkom !

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin isto wanted !!!
12 dana prije

Neka je.
I treba te napadat. Hebat ce on tebe.

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Pazi se ti incesta, perverznjak je tvoj babo Zlikovac prDr !

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
12 dana prije

Ti si me naucio o incestu. Sjecas se da si mi priznao da si mi i babo i stric i brat !

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
11 dana prije

Lažeš ko turčin !
To je bilo 93 u Dretelju, hamiđa ti je preselio na ahiret ostali ste ti i babo prDr Zlikovac sami !!!
Ma napravio je to tebi babo prije nego si pošo u mejtef !!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
11 dana prije

Maaajku ti svoji hebao !
Tebe je pratar pricestio na korizmi !

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
11 dana prije

Krizmi * je.bo ti sebe u husssta!

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
11 dana prije

Husraša, hovaj tvoj kurban me bez razložno napada a ti me bez potrebno braniš !!!

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
11 dana prije

Ko te ljuti maaajku mu hebbem ? !
Possseri im se u husssta SS !
SAMO S.ERI SRPSKA SUSSTA ! 4C

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
11 dana prije

Honog KrešiČmara je pratar napravio, pričestio i
Maaaajkuu svoju pliSSnavu ti hebo !
Kurbanu ničim izazvan bleiš !

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin isto wanted !!!
12 dana prije

U Kini bi bio specijalitet…ovdje si samo kher..😀

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
12 dana prije

Hebo ti cuko maaaajkuu !!!

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
12 dana prije

Cuko će joj biti nježniji !

Vladimir Putin isto wanted !!!
Vladimir Putin isto wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Hovo je aktualno !
Putin, zlikovac i ubojica !!!

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin isto wanted !!!
11 dana prije

Nepismeni Turčin wanted: i ja tebi mater tursku plisnavu!

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
11 dana prije

Hrvat SSroljo smrdski, pobigo si mi na tuđem 🚜 koticu ti hebem !!!

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
11 dana prije

Hebat ce ono tebe u husssta a onda ce se possr.ati !

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
11 dana prije

Husraša ti si mi jedini pajdaš na ovom portalu, kako god !

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
12 dana prije

To je onaj što vas hebe, od jutra do mraka, 20 godina.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
12 dana prije

To ti je baja, handri vas maksimalno i svakodnevno. Dnevna doza antibiotika protiv unitarizma.

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Boss
11 dana prije

Ne, to je onaj islamistički idiot iz Sarajstana, kojemu se otac ‘kliče’ Alija, a supruga ‘magistrica bez ijednoga položenog ispita’. Razumio?

Lovac na seve
Lovac na seve
12 dana prije

Glavni odbor sda zahtjeva, osudjuje, pozdravlja, poziva, predlaze, odbija, trazi… Jednom rijecju jede gowna…!

Mijo
Mijo
12 dana prije

Umjesto imena Dodik treba staviti ime Izetbegović i dobiti će te istinu.

Vladimir Putin isto wanted !!!
Vladimir Putin isto wanted !!!
12 dana prije

Sda, teroristička stranka (organizacija) koja je započela vjerski rat u piH !
Nastavila sa terorizmom i poslije rata !

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin isto wanted !!!
11 dana prije

Republika PiH, dobra i ova! Dobra, dobra!

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
11 dana prije

Koliko si glup opančaru, iznad me nazivaš nepismenim Turčinom a ovdje lajkaš na piH !?
SSroljo smrdski u šajkaču ti se istovarim !!!

bih laden
bih laden
12 dana prije

Eh taj Dodik. Za sve je on kriv. A tako smo lahko sa Hrvatima bili krenuli.

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
12 dana prije

Rodoslovje Bosanskoga, aliti Iliričkoga i Serpskoga vladania; zajedno postavljeno po Stanislavu Rubčiću popu. Na slavu Stipana Nemanjića, cara Serbljena i Bošnjaka 1340.

Izvorni naziv Fojnickog grbovnika.

Last edited 12 dana prije by Herceg Bosnjak
AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Vidim da si se baš potrudio i da te zanima heraldika. To ti je baš ok. Nisam toliko ulazio i istraživao tu temu mada je to danas lakše (internet) nego nekad. Naravno, Vizantija je imala ogroman uticaj, ne samo na Srbe već i na evropsku kulturu i narode (slikarstvo, arhitektura…) 4C (ocila) su direkt.uzeta iz Vizant.heraldike i ne potiču od Sv. Save, ko što se često misli.
Lp

Last edited 12 dana prije by AbnorMal
Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  AbnorMal
12 dana prije

Ali odakle samo sloga srbina spasava ?
Sta je 4c na grckom?

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Selidba, Husraša !

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
12 dana prije

Samo srpski sroljo si !

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
11 dana prije

Posehrem ti se u fes, ako staviš u hladnjak, bit će i za sutra.

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
11 dana prije

SSroljo smrdski, nemam fes nisam ti babin hebač !
SSroljo smrdski potiro sam te na tuđem 🚜 !
U šajkaču ti se istovarim !!!

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Ocila(ognjila) su se idealno uklopila u maximu- samo sloga…nastali u sred.vjeku po ideji Jovana Dragaševića.

Last edited 12 dana prije by AbnorMal
Anonimac
Anonimac
12 dana prije

SDA: Stranka Destruktivne Akcije

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
11 dana prije

Stranka destruktivnih azijata…

Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista
12 dana prije

Vašu ogavnu SDA politiku su oni zavustavili.To što priča balijetina ni pas sa maslom ne može poojesti.Treba mu zabraniti da daje izjave za televizije i svaku televiziju koja prenosi njegove izjave i njegove korupirane kurvetine sa lažnom diplomom.Nevjerovatno kako može imati obraza i pojavljivati se pred kamerama a kurvetina sa kojom spava liječila ljude ,šta liječila ubijala ljude sa lažnom diplomom.Da nije amerika ovako destruktivna prema BiH,do sad bi SDA nestala.

Last edited 12 dana prije by Bošnje banda terorista
Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
12 dana prije

Hajduk je dobio 1-0

Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
Šta ti kažeš na ovo?  Vladimir Putin is wanted !!!
11 dana prije

Ko da je malo?

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Evo braće koja smiju utrat gudu u džamiju
11 dana prije

To je bila(samo) informacija prije 17 sati , glup si !

Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
12 dana prije

Da se ovo desilo u Sarajevu, svi znamo kakve bi ovdje reakcije bile – da su Bosnjaci talibani, islamisti, klerofasisti, Turci, mrs u Anadoliji, ne ponasaju se europski, nije vam ovo Afganistan…

Drugo, Amerika ovo nece oprostiti, pasivnost policije u zastiti lgbt. Znamo svi koliko je lgbt lobi jak. Ovako bi isto mirovali kad bi huligani napali Bosnjaka ili nekog Srbina koji nije po volji Vlasti Republike Srpske.

Ne podrzavam lgbt propagandu, prihvatam lgbt osobe i postujem ih dokle god su anonimni i privatni kao i mi ostali i ne vidim najmanjeg razloga da ih se napada.

Drasko zabranio lgbt a svi znamo ko je ulazio u bulju I vana Begica.

Last edited 12 dana prije by Herceg Bosnjak
AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
12 dana prije

Ameri neka gledaju i brinu kod svoje kuće koga i šta brane-imaju tamo posla i previše. Ove jadnike kod drugih samo koriste za svoje prljave ciljeva, pod maskom ljudskih i tralalala prava.
Nek se malo zabrinu i o sebi.

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
11 dana prije

Ne diže mu se na Salkića, štaš !?

Dimitrije Pantić
Dimitrije Pantić
12 dana prije

Čime je krenula žalopojka i kmečanje, postaje sasvim jasno koliko je sati. Uglavnom ostaje jedino da tješe sami sebe da su nevinašca naspram “nevjernih tome” Osmorke i ljudi oko Dine Konakovica. Sve je “njiha” namješteno da se diskredituje SDA, Bakir, Sebija, Osmica, Itd. Ništa drugo očekivati od “njiha” kao sto ubice neće priznati na sudu da su izvršili ubojstvo. Izgleda su dobili paštašutu od euroatlanskih saveznika i prijatelja BiH. Izgleda su presjekli i odlučili vratiti SDA na fabricke stavke odnosno ponavljanje gradiva i magareća klupa. Spali su da još jedino njima vjeruje zatucane dzematlije, stare nene i dede. Kako stvari sada stoje, brojne afere i neotkrivene SDA rabote biće javno objavljene.

Last edited 12 dana prije by Dimitrije Pantić
Anonimac
Anonimac
12 dana prije

Sda je minirao mostarski i odbio neumski sporazum. E tu je počeo dernek prema kabadahaluku. Nisu skhontali posljedicu, amaterska politika.

Ugasite svjetlo, poskupiče struja
Ugasite svjetlo, poskupiče struja
12 dana prije

Bakir zove u pomić strane ambasade ali ga ovi otkačili a on to i ne zna. Sve to treba pohapsiti i u buvaru.

FRANO-MARXISTA.
FRANO-MARXISTA.
12 dana prije

NACIJA I VJERA U 21-VOM STOLJEĆU  ĆE BITI POVIJESNA PROŠLOST,ODNOSNO TEMPI PASSATI.
 
NACIJA I VJERA NAJMANJE ĆE BITI OBILJEŽJE NOVOG ČOVJEKA 21-VOG STOLJEĆA ,JER TEHNIKA I TEHNOLOGIJA JE VEĆ SADA PLANETRANIH RAZMJERA, KOJA DIKTIRA TOTALNO DRUGAČIJE POIMANJE SUTRAŠNJICE, A DA NE GOVORIMO MALO DALJNJE PERSPEKTIVE ČOVJEKA NAŠE PLANETE.
SIGURNO ZNATE DA SE VEĆ U VELJAČI 2021 GODINE PRIPREMJU NAŠI SUGRAĐANI PUTOVATI NA MARS ŠTO NAM JOŠ SA SADAŠNJEG STAJALIŠTA IZGLEDA DALEKA PERSPEKTIVA, JER SE RADI O NOVIM LJUDSKIM STREMLJENJIMA SPOZNAJE DRUGIH PLANETA KOJE ČOVJEK ŽELI I HOĆE OSVAJATI ,JER JE TO U LJUDSKOM BIĆU KOJE JE SVIJESNO SEBE, ŠTO BI REKAO HEGEL, KAO PREDMETA SVIJESTI I SVIJETA U KOJEM ŽIVI, ALI I PRIRODNIH DATOSTI KOJE GA OKRUŽUJU A NIČIM OGRANIČENE. PA MISLEĆEM BIĆU NA TOM STUPNJU SPOZNAJNO OBRAZOVANOG UMA NEMA PREPREKE ,JER MU JE TO ISKONSKA PRIRODA PONUDILA DA TRAGA ZA ONIM ŠTO GA ČINI SLOBODNIM DA SE PREDICIRA U TOJ ISKONSKOJ PRIRODNOJ NADARENOSTI.

PA TAKO NEĆE BITI NI VREMENA NI POTREBE ZA TO DA SE UPREŽEMO U NEKO NOVO UDRUŽENO NACIONALNO LEGLO ,VJERSKU TRADICIJU ILI ROBOVATI NEKOJ POVIJESNOJ TRADICIJI , NE ZATO ŠTO TU TRADICIJU I POVIJESNU PROŠLOST TREBA OSUDITI ILI ZA NJOM PLAKATI VEĆ ZATO ŠTO NEĆE BITI POTREBE JER, KAKO REKOH, TEHNIKA I TEHNOLOGIJA KOJU LJUDSKI UMOVI STVARAJU STALNO ĆE NAM BITI NOVI IZAZOVI I OKUPACIJA ZA ONIM ŠTO JE NEPOZANTO, NE RADI REPRODUKCIJE ŽIVOTA, JER ĆEMO PREDMETA ZA REPRODUKCIJU ŽIVOTA IMATI U IZOBILJU, NEGO TRAŽENJE NAŠE SVRHE ŽIVLJENJA. 

Vladimir Putin is wanted !!!
Vladimir Putin is wanted !!!
Šta ti kažeš na ovo?  FRANO-MARXISTA.
11 dana prije

Ničim izazvan Frano Marksist !!!

kosorka
kosorka
Šta ti kažeš na ovo?  FRANO-MARXISTA.
11 dana prije

boga nikada necete pobjedit boze ti si jedina istina put i zivot.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  FRANO-MARXISTA.
11 dana prije

Zašto misliš da ljudi ovdje žele tu ideologiju? Ne žele.

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  FRANO-MARXISTA.
11 dana prije

Lijepo si izrecitovao Švaba. Bog nas je načinio nesavršenima pa će nas Davos-atanisti prepraviti i poboljšati. Bićemo idealni robovi (t.j naša djeca) , nećemo imati ništa i bićemo srećni. A oni će sve nadgledati i uživati u svojoj “kreaciji”.
A sad lagano odskakutaj u 3 πčke m. odavde!

Last edited 11 dana prije by AbnorMal
Izmetbegović
Izmetbegović
11 dana prije

Ishlapjeli pot.uro-starac…

Bošnje banda terorista
Bošnje banda terorista
11 dana prije

Šta to dodik radi,fino je rekao nema rasprave u parlamentu o entitetskoj imovini.JEr to je zadiranje u dejton.Dejton je jasan 49 prema 51 jedino ako nećete i tu reći kako to nije baš tako nego se mislilo na nešto rugo.Epa neće da može.Do sad ste se hvalili većim entitetom znači priznajete svakim danom 49 posto RSa hahaha kako ste debilan narod pa to nije normalno.Vratite vi državi kasarnu maršal tito u srd Sarajeva,vratite Vjećnicu prepisali ste je na ime Države Sarajevo.

Last edited 11 dana prije by Bošnje banda terorista
Anonimac
Anonimac
11 dana prije

1.Napravite nam ba državu
2.Napravite nam ba privredu
3.Napravite nam ba vlooost
4.Napravite nam ba autopuuuut
5.Krešite nam ba hanume
6.Mi ćemo samo vloooodati…

Anonimac
Anonimac
11 dana prije

a ti petrov sine škutorski bijele čarape i mobilni u lijepoj tvojoj te očima ne mogu jer si švercegovac

Banovina Hrvatska🇭🇷
Banovina Hrvatska🇭🇷
11 dana prije

⚠️ISIL⚠️Al qaeda⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️

Izmetbegović
Izmetbegović
11 dana prije

Koliki su bili “ratnici”po.tur.ice kazuje podatak da su p.otur.ice posle završetka rata raspolagale sa 17℅teritorija,na 23 ℅ su došli jer smo mi kršćani morali vratiti neke dijelove pod pritiskom SAD.I to je ČINJENICA.