SBBBiH: Prijedlog dva HDZ-a dobra osnova, i mi ćemo ponuditi amandmane

U Sarajevu je u tijeku sjednica Predsjedništva SBBBiH na kojoj će ovaj Savez, u suradnji s nevladinim sektorom, ponuditi amandmane na Ustav BiH koji se tiču implementacije Odluke Suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju “Sejdić- Finci”.

Amandmani SBBBiH bit će na tragu ideja nevladine organizacije ACIPS. 

SBBBiH smatra da raspravu o Odluci “Sejdić – Finci” treba proširiti i na kompletan nevladin sektor koji je jako značajan i važan faktor u BiH kako bi se na kraju došlo do dobrih, konstruktivnih i kompromisnih rješenja koja će pomoći BiH da što prije ispuni uvjete iz Mape puta te do kraja godine preda kredibilnu aplikaciju za kandidatski status u EU.

– Prijedlog dva HDZ-a koji je upućen u parlamentarnu proceduru je dobra polazna osnova za sve i pomogao je da BiH ispuni prvi uvjet iz Mape puta, a to je da do 31. kolovoza od bh. političkih stranaka bude ponuđen prijedlog amandmana za implementaciju Odluke “Sejdić- Finci” – kazao je šef Kluba zastupnika SBBBiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đugum, priopćeno je iz Press-centra SBB BiH.