Published On: Ned, srp 4th, 2021

SASTANAK S PALMEROM Čović zadovoljan: U relativno kratkom roku možemo doći do rješenja

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je ocijenio da se na dobrom putu da se konačno postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Ovo je izjavio nakon današnjeg susreta s američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom, izvršnom direktoricom za Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

“Izuzetno produktivni i pozitivni pregovori. Vrlo smo jasno prepoznali put u kojem možemo u relativno kratkom periodu doći do rješenja za Izborni zakon”, poručio je Čović.

On je ranije danas u sjedištu Delegacije Europske unije u Sarajevu prvo razgovarao s Palmerom i Eichhorst, a potom je na ovaj susret pozvan i Izetbegović. Prije toga se Izetbegović posebno susreo s Palmerom i Eichhorst.

Nakon prvog razgovora je izjavio da je blizu postizanje dogovara o izmjenama Izbornog zakona, te da je izgledno da će se to učiniti u skladu s prijedlogom bivšeg europskog komesara za susjedstvo i proširenje Štefana Fulea.

U tijeku dana se očekuje da će se međunarodni službenici sastati i s predstavnicima opozicijskih stranaka, prenosi Klix.ba.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x