Published On: Uto, lip 8th, 2021

DVOJE HRVATA MINISTARA: Promjena Izbornog zakona glavni uvjet funkcionalne države triju konstitutivnih naroda

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević jučer je boravila u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz MCP BiH je priopćeno da se ministrica Gudeljević tijekom posjeta susrela se s ministrom vanjskih i europskih poslova Grlić Radmanom. Susret je upriličen tijekom njenog radnog posjeta RH povodom donacije cjepiva protiv COVID-19 Bosni i Hercegovini.

Ministrica Gudeljević i ministar Grlić Radman su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te zaključili kako je promjena izbornog zakona glavni uvjet za stvaranje političkog ozračja koje vodi ka ostvarivanju BiH kao funkcionalne, stabilne i prosperitetne države triju konstitutivnih naroda i svih njenih građana, priopćeno je.

Dodaje se da je jedna od tema razgovora bila i omogućavanje lakšeg prelaska državnih granica, a što je neupitno u interesu svih državljana susjednih i prijateljskih država.

Razgovarali su i o naporima koje dvije države ulažu u borbi protiv pandemije COVID-19, kao i nužnosti koordinacije mjera u tome. Tom prigodom ministrica Gudeljević je sugovornika upoznala o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te o procesu imunizacije stanovništva, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>