Published On: Ned, tra 28th, 2013

Sarajevski Širokobriježanin Ivan Sesar: O karijeri u Turskoj, reprezentaciji BiH, o FK Sarajevo

Ivan Sesar, nekadašnji igrač FK Sarajevo i bh. reprezntativac potpisao je u siječnju ove godine ugovor sa Elazigsporom. Ovaj turski klub u to vrijeme čekala je bitka za goli život. Od Sesara su očekivali pomoć u misiji opstanka, a Ivan je u potpunosti opravdao očekivanja. Trenutno je njegov klub na petnaestom mjestu sa realnim izgledima da se i sljedeće sezone natječe u najjačem rangu.
Nekadašnja “bordo petica“ naglašava da se adaptirao na život u Turskoj.
“Već sam tu četiri mjeseca i navikao sam se. Na početku nije bilo jednostavno, jer svaka promjena donosi puno toga novoga. Ipak, moram priznati da sam od suigrača i ljudi iz kluba srdačno primljen.Trudim se pričati turski jezik koji nije nimalo lagan. No, svaki dan naučim nešto novo pa vjerujem da ću sa vremenom biti sve bolji“, istaknuo je za Klix.ba Sesar.
Ovaj ratoborni veznjak napominje kako će Elazigspor u sljedećem razdoblju uploviti u luku spasa.
“Vjerujem da imamo kvalitetu ostati u prvoj ligi. Sve je na nama, imamo velike šanse. Ako uspijemo, u što ne sumnjam, ja ću produžiti ugovor na četiri godine“.
Sjajna atmosfera i ispunjeni stadioni
Sesar kaže kako je ogromna razlika između turske i bh. nogometne lige.
“To se vidi na svakom koraku. U Turskoj su na svakoj utakmici stadioni ispunjeni do posljednjeg mjesta. Atmosfera je odlična, a igra se puno brži i agresivniji nogomet. Svi suparnici su kvalitetni. Prošlo kolo gostovali smo Galati u Istanbulu i pred 55 tisuća gledatelja izgubili smo 3:1. Igrao sam protiv Drogbe, Yilmaza, Mela… Veliko iskustvo za mene“, dodaje on.
Ivan je istaknuo kako slobodno vrijeme provodi najčešće odmarajući i u druženju sa suigračima iz kluba. Ipak, posebno ga veseli kada mu u posjet dođe djevojka iz Sarajeva.
O reprezentaciji
“Pobjedom protiv Grčke pokazali smo da smo najbolji u skupini, a mislim da će tako ostati do kraja i da će se ispuniti dugoočekivani cilj – plasman na veliko natjecanje“, podvukao je Sesar
Potcrtao je da prati nastupe momčadi sa Koševa.
“Informiram se o rezultatima i događanjima. Proveo sam lijepo razdoblje u Sarajevu, to se pamti, to se ne zaboravlja. Zavolio sam taj grad, uvijek se vraćam sa posebnim emocijama“, kazao je Sesar i napomenuo kako se čuje sa bivšim suigračima Husejinovićem, Tatomirovićem, Dupovcem i Beloševićem.
Kaže da nema ustaljeni ritual prije utakmice.
“Ja sam čovjek koji prakticira vjeru svaki dan pa tako i prije utakmice. To mi je jedini i za mene najbitniji ritual“, zaključio je razgovor za klix portal.