Published On: Uto, pro 15th, 2020

SARAJEVO Suada je godinama šutke trpjela brutalno zlostavljanje, a jučer ju je suprug Sulejman ubio čekićem

Žena koja je brutalno ubijena u sarajevskom naselju Podhrastovi je 60-godišnja Suada Ljubović Dada, a zločin je izvršio njen suprug Sulejman zvani Kise, otkrio je za Avaz izvor blizak istazi.

Kako saznajemo od istog izvora njihov brak je bio pod konstantnim tenzijama i svađama, a nesretna žena godinama je trpjela fizička i psihička maltretiranja.

Nerijetko je Suada bila pretučena, a njen suprug Sulejman je prema navodima našeg izvora navodno bio sklon alkoholu. Baš zbog toga su imali velike nesuglasice u braku, a Suada je se, kako su susjedi ispričale morala svakodnevno pobrinuti da njen suprug ima piće. Kada to nije radila trpjela je uvrede i fizičke napade, piše Avaz.

Ona je neslužbeno saznajemo nedavno operirala kuk i kod kuće je bila na oporavku.

Ljubović je prema riječima susjeda u ratu držao kavanu na Čengić Vili, a bio je u jedinici Juke Prazine. Također, često ga je privodila i vojna policija zbog maltretiranja prodavača s obližnje pijace.

Zločin je prema preliminarnim rezultatima istrage počinio tokom izlijeva bijesa kada je supruzi nanio više udaraca čekićem uslijed čega ju je usmrtio.

Tijelo nesretne žene prevezeno je u prosekturu Bare gdje će biti izvršena obdukcija da bi se utvrdio točan uzrok smrti, a Ljuboviće je odveden u policijske prostorije gdje će biti zadržan na 24 sata prije nego ga istražitelji predaju u nadležnost sarajevskom tužiteljstvu.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>