Published On: Ned, lip 13th, 2021

SARAJEVO Prijetnje novinarima BHRT-a zbog korištenja termina “tzv. Armija RBiH”

Nakon što je u petak u vijestima u 14 sati na BHT1 za vojsku bošnjačke strane u sukobu u BiH okarakterizirana “takozvana Armija RBiH”, reagirali su s BHT1, tvrdeći da su se na društvenim mrežama pojavile prijetnje novinarima ove televizije.

Izvještaj se dogodio tijekom vijesti u vezi sa prvostupanjskom presudom Suda Bosne i Hercegovine Senadu Džananoviću i Edinu Gadži zbog ratnih zločina koje je počinili kao pripadnici tzv. Armije RBiH u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Iz BHRT-a su kazali kako prijetnje novinarima “nisu i ne mogu biti sloboda govora”.

– Kolegama novinarima BHRT upućene su prijetnje na društvenim mrežama za koje nema nikakvog opravdanja i koje najoštrije osuđujemo. Pogotovo jer je rukovodstvo BHRT-a preuzelo odgovarajuće korake za utvrđivanje odgovornosti i sankcioniranje kršenja uređivačkih načela. Sloboda govora nije i ne može biti alibi za govor mržnje – priopćeno je u reakciji iz BHRT-a.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>