Utorak, 18 lipnja, 2024

SAMO NEK’ JE TOPLA LJUDSKA RIJEČ Ahmetović potvrdio: Sarajlić me pokušao udaviti u Parlamentu BiH

Must Read

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH potvrdio je za “Avaz” da je danas nakon završetka sjednice Zastupničkog doma Parlementa BiH fizički nasrnuo na njega Asim Sarajlić, šef kluba SDA u državnom parlamentu i potpredsjednik SDA.

Ahmetović je pojasnio da je Sarajlić stavio ruke oko njegovog vrata, što se može okarakterizirati kao pokušaj davljena, ali da su veći incident spriječili drugi zastupnici ove stranke Šemsudin Mehmedović i Senad Šepić.

Sve je krenulo na sjednici kada se glasalo o točki dnevnog reda reformska agenda koju je predložio Nikola Špirić. Kako nije bilo suglasnosti zastupnika, napravljena je stanka. Zastupnici SDA su se povukli u svoje prostorije, gdje su nastavili razgovarati o današnjoj sjednici Parlamenta.

No, otvorene su i neke druge teme, Kongres SDA, izbor rukovodstva, te je u jednom trenutku Ahmetović rekao Sarajliću kako mu je više dosta priče o Bakiru Izetbegoviću i Dževadu Mahmutoviću.

Sarajlić je tada skočio, prišao Ahmetoviću i uz riječi “nemoj ti meni na moga predsjednika i tko si ti da govoriš o mom predsjedniku“ počeo ga daviti, piše “Avaz”.

– Kada sam rekao da neću više dozvoliti da me ponižavajući pojedinici SDA, pritom spominjući Bakira Izetbegovića predsjednika SDA, Sarajlić je nasrnuo na mene te je pitao zašto spominjem Izetbegovića. Ovo je nezapamćeno da se šef kluba fizički želi nasrnuo na zastupnika, istaknuo je Ahmetović za Avaz.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -