Sakibova ministrica nezadovoljna dnevnim redom: Samo one točke protiv kojih su srpski ministri već glasali

Naime, na dnevnom redu sjednice su samo one točke protiv kojih su ministri iz reda srpskog naroda već glasali na prethodnoj sjednici, a sada će se to potvrditi, i to u drugom krugu glasanja. Ako se sjednica održi na ovakav način, a oni, kako su najavili, ponovo budu glasali protiv, te odluke će biti definitivno odbijene.

Među njima su neke izuzetno važne odluke o međunarodnim projektima podrške, izmjene određenih pravilnika, informacije itd. Na dnevnom redu se nije našla niti jedna od više od 400 točaka dnevnog reda koje su u međuvremenu pristigle niti su na dnevnom redu točke čiji su predlagači ministri iz reda srpskog naroda.

Dakle, radi se o jednoj gruboj zloupotrebi poslovničkih propisa kojima se faktički glumi i izigrava rad Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, očito s nekakvim političkim ciljevima – navela je ministrica Turković.

Ako ova praksa bude nastavljena, doći će do nesagledive štete po Bosnu i Hercegovinu jer će stotine odluka od kojih su mnoge od vitalnog značaja biti odbijene ili blokirane.

– Krajnje je vrijeme da se pristupi odgovorno i da se počnu ispunjavati obveze koje su pred nama. Izgubili smo previše vremena, a pokazalo se da blokada ne donosi ništa dobro bilo komu u Bosni i Hercegovini niti ima bilo kakvog pozitivnog efekta – ističe također Turković u objavi na facebook stranici.