EVO TKO JE RUSKI IGRAČ: Plenković “iz nekog razloga” BH Hrvate okreće protiv NATO-a. A to znači i cijelu BIH!

 

Trenutno je u BIH opći stav kako su dva naroda za ulazak u NATO (Bošnjaci i Hrvati) dok su Srbi protiv.

Međutim, ako Plenković izruči hrvatska ustavna prava u BIH,  za jedan kavijar na brusselskoj trpezi i  ako potom NATO izignorira BH Hrvate, odnos prema NATO-u u BIH preko noći će se promijeniti.

Hrvati će se pridružiti Srbima u protivljenju širenja NATO-a na BIH. Šanse da BIH uđe u NATO, nakon tog,  prestat će postojati.

Dakle, ne odlučuje se kod Milanovićeve inicijative samo Finskoj i Švedskoj, nego o tome hoće li BIH u budućnosti bit članica NATO-a.

Pojednostavljeno, ako Milanovićeva inicijativa ne prođe i ako NATO/EU/SAD  blok javno prizna da mu je važnije maltretiranje Hrvata u BIH nego zaštita Švedske i Finske s kojom će to onda moralnom osnovom svi oni sutra tražiti od BH Hrvata da prihvate ulazak u NATO?

Hrvati u BIH  će se nakon toga okrenuti potpuno savezu sa Srbima, izdani poput Kurda u Turskoj, tražit će saveznika gdje god budu mogli. A Andrej Plenković shvatit će, konačno, što je učinio.

Stoga bi same vlade Švedske i Finske morale podržati Milanovićevu inicijativu i tražiti od gospodara najveće vojne svjetske sile, da u paketu s ulaskom tih dvaju zemalja u NATO rješi i taj minorni ustavni problem u FBIH i istovremeno poguraju novu, legalnu i ustavnu Vladu FBIH da podnese zahtjev za hitni ulazak FBIH u NATO ali i u EU.

Doista zašto bi FBIH čekala Srpsku u svom euroatlantskom putu? BIH i dalje može postojati kao država ali njen dio FBIH postala bi dio EU i NATO-a.

Tim potezom  BIH bi bila značajno stabilizirana, FBIH snažno ojačana, a mogući manevar Putina u BIH nevjerojatno oslabljen.

Kada bi Zapad ovo ponudio, i da Plenković ovakvo nešto izlobira, mnoge maske bi pale. Tada bi Plenković shvatio da se jedna strana u BIH naglo buni protiv ulaska FBIH u EU – muslimanska. Ona ista koja se nominalno predstavlja da je pro-EU dok po kućama šire propagandu kako BIH nikad ne smije ući u EU , jer bi to značilo potpuno iseljavanje iz BIH i westernizaciju Bosne.

Gore opisani razvoj događaja, rješavanje političke krize u FBIH, pritiskom na Schmidta ili na SDA te ulazak FBiH u NATO (potom i EU) je u ekstremnom interesu RH. Naprosto je nevjerojatno da ljudi u RH Vladi to ne shvaćaju.

Oni kao da nisu iz našeg naroda i naše zemlje.

Oni kao da su potpuno postavljeni od stranih sila i ne rade u interesu Hrvatske.

Kada to shvatimo lakše ćemo shvatiti i Milanovićeve uvrede na račun njih.

Milanovićevom inicijativom jednim udarcem ubijaju se tri muhe:

  1. Stabilizira se FBIH, prošireno i cijeli Balkan, slabi se utjecaj Dodika na Hrvate. Jača se demokratizacija na tlu FBIH jer se dokida kultura muslimanskog majoriziranja Srba, Hrvata i Židova na tlu FBIH. U budućnosti bi mogli gledati zajedničke hrvatsko bošnjačke inicijative na tlu BIH i stvarno pomirenje na ravnopravnim osnovama a ne da za pomirenje molimo Bošnjake kao što to Plenković čini.
  2. Hrvatska u susjedstvu dobija stabilnu, prijateljsku demokraciju, hrvatsko bošnjački NATO/EU entitet i zaštićen politički i ustavni položaj Hrvata. Hrvatska postaje regionalni lider i zemlja koja će voditi proces demokratizacije  regije. Kao prijatelj a ne kao tutor svima.
  3. Treća dimenzija Milanovićeve inicijative je najvažnija: Slabi se Putinov utjecaj i u BIH, ne samo na Sjeveru Europe.

 

  • Paradoksalno, upravo Milanović kojeg Plenkovićevi mediji nazivaju proputinovcem,  NATO-u nudi slabljenje utjecaja Vladimira Putina u BIH, nudi im otvaranje prostora za europeizaciju Dodika, samo uz jedan uvjet – da isti taj Zapad ispoštuje Ustav BIH čiji je ujedno i jamac.
  • S druge strne Plenković,  između hrvatskog naroda i zapadnjačkog plemstva birajući ovo potonje, BIH gura ka Putinu, gura Hrvate u BIH u zagrljaj Srba, u susjedstvu Hrvatske stvara politički trusno područje nepovoljno i za Hrvate u BIH i za Hrvatsku i dugoročno jača rusofilnu verziju Dodika.

Radi li to iz vlastite gluposti ili po zadatku?

Je li Hrvatska dobila zadatak da od BIH napravi vojni poligon a od Švedske i Finske sigurnu NATO zonu?

Što je obećano Plenkoviću za taj čin izdaje?

U slučaju izdaje od NATO-a i Plenkovića, kojoj kako vidimo Markov trg trči u zagrljaj,  hrvatski političari u BIH, sve ako i budu htjeli ulazak u NATO, neće ga smjeti zagovarati jer će im se narod osjećati izdan od NATO-a. I potpuno gurnut u zagrljaj Srbima. Vjerojatno će pasti i želja BH Hrvata za ulaskom BIH u EU.

Postat će potpuno rezignirani i krenuti protiv Zapada. I potpuno svezani sa Srbima.

Jedinim saveznicima koje će imati u BIH u borbi protiv islamističkog ekspanzionizma.

Je li to Plenkovićeva dugoročna vizija? 

  • Zašto toliko mrzi BH Hrvate da ih  preko Srba želi gurnuti ka Putinu?
  • Osvećuje li se tako Raspudiću?
  • Gdje je kraj njegovog povrijeđenog ega?

Plenković i agramerski bečki dječaci  ne shvaćaju da je londonskim i brusselskim kreatorima kaosa po Europama, posve prihvatljiva ideja pucanja u susjedstvu Hrvatske no nikako po finskim i švedskim njivama.

Ili pak shvaćaju ali nemaju niti snage niti čojstva da se tome usprotive?

Plenković umjesto da pojede konačno svoj ego, baci ga u wc školjku, i postane vojnik, premijer vojnik svoje nacije, taj preplašeni šef hrvatske vlade, to kao da ne želi vidjeti. Iako su svi argumenti protiv njega.

On praktički nudi Europi prostor pored Hrvatske kao paintball club s pravim metcima i živim mesom, prostor Stare Hrvatske, mjesta krunidbe hrvatskih kraljeva kao polja na kojima će bečki i švedski prinčevi učiti pucati iz jako sofisticiranih praćki. Po Rusima.  Kao idealan poligon za odmjeranje novih vojnih tehnologija.

Strašan neki premijer.

Toliko strašan, da bi svatko onaj tko iti malo razumije geopolitiku Europe ovaj tren trebao istog tužiti za veleizdaju zemlje.

Podsjećamo javnost da je prema Ustavu RH svaki njen političar dužan štititi interese Hrvata van RH.

Odbijajući Milanovićevu inicijativu Plenković svjesno krši Ustav RH.

Da ne govorimo o medijskoj propagandi i cenzuri koju provodi u Plenkovatu. Putem Handžar medijske divizije. Jutarnje Pekarnice Sabine Bajruši u kojoj hvale Plenkovića i Izetbegovića. I gade sve ostale. Čovića, Dodika, Milanovića.

Sjetimo se da je prema Ustavu RH cenzura također zabranjena.

No što je za Plenkovića Ustav RH i Hrvatska? Isto što i sudbina njegovog naroda u BIH.

Tek privremena stepenica da se naš barun približi baronesi Mariji Pejčinović Burić.