Published On: Sri, stu 27th, 2019

SAD VLADA , NAS EUROPLJANE, SMATRA ŽESTOKIM IDIOTIMA: “Rusi su grozni, Rusi su zombiji, strašni su, moramo spasiti narode Balkana od Rusa. Eto Rusa..”

Ruski utjecaj pri tome je nešto ravno sotonizmu. Dok je američki utjecaj nešto što se ne propituje. To je nešto kao anđeo. Koji će nas spasiti od zlih Rusa. Iako narodi na ovim prostorima pojma nemaju zašto je Rus zao, a Amerikanac dobar. Možda netko da nam pojasni?
U izvještaju Ministarstva obrane SAD-a, koji je na uvid dobio Radio Slobodna Evropa (RSE), u suštini to je web portal u vlasništvu CIA-e, smješten u Pragu, čija je balkanska sekcija popunjena bivšim novinarima Borbe i drugih komunističkih medija Ex Jugoslavije,  analizirani su odnosi Rusije sa Srbijom, Kosovom, BiH i Sjevernom Makedonijom, a navodi se da su bilateralni odnosi Srbije i Rusije bili na znatno nižem nivou prije dolaska na vlast Srpske napredne stranke, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem 2012. godine.

Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, u izvještaju se navodi da odnosi Inzkovog Šerijata s Rusijom kompliciraju etničke i političke tenzije u toj zemlji.

Što će reći da ako bi se etnički problem riješio s 3 na 2, lakše bi se obavio i posao dokusurivanja srpskog pitanja u BIH.  I završetka širokog NGO projekta na Balkanu koji je krenuo s Clintonom a koji se vodio jednostavnom logikom:
“Vidite da mi nismo toliko loši, i da na jednu bombu bačenu na muslimanska sela na Bliskom Istoku, po jednu političku bacamo na Srbe i Hrvate na Balkanu. A i Kosovo smo vam napravili. Doduše naplatili smo se u rudnicima i energetici. I u Bosni ćemo. Jašta ćemo.”
“Postoje dokazi da Rusija podržava separatistički pokret bosanskih Srba na čelu s Miloradom Dodikom. Ruska podrška separatističkom pokretu motivirana je željom da spriječi ulazak BiH u NATO i Europsku uniju.
Kada je to Rusija bila protiv ulaska BIH u Europsku uniju??? I zašto postoji NATO ako je srušen Varšavski pakt?
Tenzije u Bosni i Hercegovini dodatno potiču odnosi između državnih institucija i entiteta Federacija Bosne i Hercegovine na jednoj strani, dok je na drugoj strani većinsko srpski entitet Republika Srpska.

Hrvatsko pitanje, i guranje Hrvata u savez s Dodikom, te 50% ogorčenost građana BIH proislamskom politikom SAD-a u State Dep. i ne spominju.

Vodeće partije bosanskih Srba protive se članstvu u NATO-u i njihovo pružanje podrške Rusiji osigurava priliku da Rusija destabilizuje BiH”, piše u izvještaju.
U njemu ne stoji, da će s ovakvim pristupom i hrvatski lideri uskoro morati stati protiv NATO-a. Po onoj staroj : Granatirajte i nas , nijesmo šugavi.

Na Zapadnom Balkanu, Rusija je odlučna da odbije utjecaj Europske unije i SAD-a i umanji utjecaj NATO-a, navodi se u američkom izvještaju.

Namjerno predstavljaju EU kao suplementarnu u svemu poltiici SAD-a. Što je prilično neozbiljno za državu koja se smatram ozbiljnom. No dobro. Ako znamo da je najveći partner SAD-a u BIH politika koja je odškolovala a potom poslala na US tornjeve nekoliko pripadnika Armije BIH, čemu se čuditi. Tužno je da građani SAD-a pojma nemaju što čini State Dep. u BIH.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare