Utorak, 16 travnja, 2024

SAD: Dačić, Thaci i Ashton za Nobelovu nagradu za mir!

Must Read

Prema riječima kongresmena, koji su uputili pismo Nobelovom komitetu, Briselski sporazum kojim su “nekada ogorčeni protivnici ostavili svoje razlike po strani zarad mira i bolje budućnosti svojih zemalja, odražava viziju Alfreda Nobela”

Predstavnici srpskog i albanskog kokusu u Kongresu SAD uputili su pismo Nobelovom komitetu u kojem nominiraju premijera Srbije Ivicu Dačića, kosovskog premijera Hašima Tačija i visoku predstavnicu EU Catherine Ashton za Nobelovu nagradu za mir za 2014. godinu, zbog njihove ključne uloge u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, potvrđeno je danas Tanjugu u srpskom Kokusu.

Travanjski sporazum postignut uz posredovanje Catherine Ashton predstavlja ključnu i povijesnu prekretnicu i za Srbiju i za Kosovo – kao i za turbulentni region Balkana u cjelini – kaže se u pismu koje su uputili supredsjedatelj srpske kokusu Ted Po i Emanuel Klever zajedno s liderima albanskog kokusu u kongresu Eliotom Engelom i Robertom Aderholt.

Dvojica premijera su, kako se navodi u obrazloženju, jasnim raskidom s prošlošću i pronalaženjem puta ka svjetlijoj budućnosti pokazali značajnu predanost, hrabrost i viziju.

Oni zaslužuju veliko priznanje zbog toga što su preuzeli na sebe rizik da pronađu rješenje, kažu kongresmeni.

Sporazum također dokazuje da se etnička mržnja može prevladati i da posvećeni i odvažni pojedinci mogu dogovoriti ako iskažu dobru volju i kompromis i riješiti naizgled nerješive probleme.

Prema riječima kongresmena, Briselski sporazum kojim su “nekada ogorčeni protivnici ostavili svoje razlike po strani zarad mira i bolje budućnosti svojih zemalja, odražava viziju Alfreda Nobela”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -