Published On: Thu, Aug 10th, 2017

RUŽICI JUKIĆ PRIJETE: “Ili ona ili on. Neke se može i javno vješati, zašto ne”!

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS) BiH Ružica Jukić upozorila je da članovi “Facebook” grupe “Hapsi! Mektiću, samo hapsi!” iznose prijetnje i uvrede na njen i na račun predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije.

Članica te grupe Helena Polić-Gojković postavila je link teksta pod nazivom “Mjesto zločina VSTS” pokreta “Treći blok” u kome piše da, umjesto da surađuje s ministrom sigurnosti Draganom Mektićem, Tegeltija lansira svoju zamjenicu Ružicu Jukić da Mektića tuži.

– Treba ih hapsiti, a može se neke i vješati javno, što da ne. Što ljudi misle i pišu o Jukićevoj bolje da ovdje ne iznosimo, sudačke etike radi. Hajmo mafijašu Tegeltija, hajmo okončati Jukićkinu tužbu protiv Mektića, pa ga kaznite. Hajmo mafijaško pravosuđe pokažite se, ili ona ili on – piše u tom tekstu, prenosi “Glas Srpske”.

Jukić za banjalučki list, kaže da ne zna jesu li to ozbiljne prijetnje ili ne.

– Ne želim nagađati što u porukama znači “ona ili on”, u smislu ja ili Mektić. Neka to nadležni ispitaju – kaže Jukić i dodaje da je moguće i da se radi o pritisku na nju kako bi odustala od tužbe protiv Mektića za klevetu.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubšić kaže da su sva zbivanja u cyber prostoru i na društvenim mrežama, koja mogu imati karakter sigurnosne prijetnje ili opasnosti, predmet njihove i pažnje agencija za provođenje zakona./HMS/