Published On: Sun, Jul 9th, 2017

Ruska odvjetnica imala sastanak s Trumpovim sinom, zetom i šefom kampanje

Najstariji sin američkog predsjednika Donalda Trumpa, njegov zet i bivši šef predizborne kampanje razgovarali su u Washingtonu s ruskom odvjetnicom koja je povezana s Kremljem nedugo nakon što je Trump prošle godine nominiran za republikanskoga predsjedničkog kandidata, piše New York Times u subotu.

Sastanak je održan 9. srpnja 2016. u Trumpovu tornju i prvi je potvrđeni privatni sastanak članova najužega predsjednikova okruženja s ruskim državljaninom, piše list, pozivajući se na povjerljive vladine podatke i intervjue s osobama upoznatim sa spomenutim dokumentima.

Donald Trump mlađi potvrdio je da je taj sastanak održan, opisavši ga kao “kratko upoznavanje”, uglavnom usredotočeno na pitanje usvajanja ruske djece u Americi. Kazao je i da su sastanku nazočili Trumpov zet Jared Kushner, kao i tadašnji šef njegove kampanje Paul Manafort.

New York Times piše da je sastanku nazočila ruska odvjetnica Natalia Veselnitskaya, poznata po tome da se protivi američkom zakonu kojim su na crnoj listi imena Rusa osumnjičenih za kršenje ljudskih prava. Posebno savezno vijeće i nekoliko kongresnih komisija istražuju mogućnost stvaranja kontakta između članova Trumpova predizbornog tima i ruskih predstavnika u sklopu šire istrage i na tragu tvrdnji po kojima se Moskva miješala u predsjedničke izbore u SAD-u 2016. godine.