Srijeda, 17 srpnja, 2024

RUSIJA: Uhićena teroristička grupa povezana s Islamskom državom

Must Read


Federalna služba sigurnosti  uhitila je organiziranu grupu povezanu s “Islamskom državom” od deset pripadnika koji su osumnjičeni da su pripremali terorističke napade u Moskvi i Sankt Peterburgu, priopćila je press-služba ove agencije.
Kako se navodi u priopćenju, ova teroristička grupa sastoji se od državljana zemalja centralne Azije, prenosi “Sputnik”.
Osumnjičeni su priznali da imaju kontakte sa zapovjednicima “Islamske države” na Bliskom istoku, kao i koje suučesnike i zadatke su imali u Rusiji i drugim zemljama.
Pripadnici ove terorističke grupe planirali su napade na javna mjesta u Moskvi i Sankt Peterburgu, priopćio je FSS.
“Federalna  sigurnosna agencija uz pomoć ruskog Ministarstva unutarnjih poslova i u suradnji s kolegama iz Tadžikistana i Kirgizije zaustavila je međuregionalnu terorističku grupu sastavljenu od različitih nacija iz Centralnoazijske regije.
Oni su planirali niz razrađenih terorističkih napada u Moskvi i Sankt Peterburgu uz korištenje automatskog naoružanja i kvalitetnih ekplozivnih naprava”, navodi se u priopćenju.
Zaplijenjene su improvizirane bombe punjene šrapnelima, vatreno oružje, municija i  telekomunikacijska oprema./prvi.tv/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -