Published On: Uto, lis. 10th, 2017

Rusija tvrdi da se Sjedinjene Države samo pretvaraju da se bore protiv ISIL-a

Rusija je optužila Sjedinjene Države da se samo “pretvaraju da se bori protiv terorističke organizacije ISIL”, smanjujući broj svojih zračnih napada u Iraku, a kako bi usporili napredovanje snaga koje podržava Rusija, javlja Reuters.

Rusko ministarstvo obrane je u priopćenju navelo da je američka koalicija drastično smanjila intenzitet djelovanja u Iraku od kad su snage koje podržava Rusija započele operaciju preuzimanja provincije Deir al-Zor.

– Svima je jasno da se američka koalicija samo pretvara da ratuje protiv ISIL-a – rekao je general major Igor Konashenkov. Kao rezultat toga, rekao je Konashenkov, militanti su prebacili veliki dio snaga u provinciju koju napada koalicija predvođena Rusijom.

– Ovo djelovanje Pentagona zahtjeva objašnjenje. Je li njihova promjena taktike želja da zakompliciraju oslobađanje sirijskih teritorija. Žele li oni da teroristi iz Iraka dođu u Siriju u susret ruskim snagama- rekao je Konashenkov.

On je naveo kako sirijske snage uz podršku Rusije protjeruju ISIL iz grada al-Mayadin, ali da teroristi dobivaju pomoć od “stranih plaćenika” koji dolaze iz Iraka.

(Fena)

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer