Published On: Sri, velj 8th, 2023

Rusija se priprema za rat s NATO savezom: Šojgu zaprijetio Zapadu

Kremlj je pozvao dužnosnike da urede i opreme skloništa diljem Rusije dok se rat u Ukrajini nastavlja, rekli su izvori The Moscow Timesu, kako prenosi Sky News.

Tisuće bunkera u zemlji već se osposobljavaju za stanovanje, nakon što su desetljećima bili prazni.

Dok ruski dužnosnici nisu javno najavili nacionalnu rekonstrukciju, izvješća su tvrdila da će stotine milijuna rubalja biti potrošeno da se skloništa osposobe za ljude.

Izvori su također tvrdili da su provjere i popravci započeli nakon invazije na Ukrajinu prošle veljače, javlja Jutarnji list.

“Vlada je u proljeće donijela odluku o inspekciji mreže skloništa za slučaj bombardiranja. Zapovijed za veliki pregled i ispravljanje stvari dali su Ministarstvo za izvanredne situacije, Ministarstvo obrane i civilna ministarstva”, rekao je jedan dužnosnik za The Moscow Times.

Šojgu upozorava NATO: ‘Riskirate nepredvidivu eskalaciju

Zapadne isporuke oružja Ukrajini uvući će NATO u sukob i mogle bi dovesti do “nepredvidive” razine eskalacije, rekao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

“SAD i njegovi saveznici pokušavaju produžiti sukob što je više moguće”, rekao je Šojgu, prenosi Sky News novinsku agenciju Interfax.

“Da bi to učinili, počeli su isporučivati teško ofenzivno oružje, otvoreno potičući Ukrajinu da zauzme naše teritorije. Zapravo, takvi koraci uvlače zemlje NATO-a u sukob i mogli bi dovesti do nepredvidive razine eskalacije”.

Šojgu je također optužio SAD i njegove saveznike da pokušavaju produžiti krizu u Ukrajini.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ante Janković GUDIN
Ante Janković GUDIN
1 mjesec prije

E moji Rusi, iako san blago na vašoj bandi, mogu samo reći da ste j.e.b.a.l.i. ježa kada vas stigne Sinjska dezerterska bojna i Druga Imoćanska gaulajterska divizija. Spremite se da predate i Staljingrad jerbo ćete pući od smiha. Obizbidite jim baren kolekciju pelena kada su Joe i Hunter većini zadržali za sebe.

Kola
Kola
1 mjesec prije

Imali itko od Hrvata da bi se borio za ovaj NATO?
I ako bi, koliko bi to vojske bilo, mislim Hrvata.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Kola
1 mjesec prije

dodaj nato i još nato.

AbnorMal
AbnorMal
Šta ti kažeš na ovo?  Kola
1 mjesec prije

Kad bude trebalo biće IDETE, a ne “imal ko da bi”. Pogodnosti i uživancija u “demonkraciji” traže i neke obaveze-ne samo prava.

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
1 mjesec prije

mir tamo sunce vam kalaisano..mir