Srijeda, 29 svibnja, 2024

Rusija: “Odnosi s NATO-om se namjerno pogoršavaju”

Must Read

U komentarima povodom obilježavanja 75. obljetnice NATO-a, Gruško je za rusku državnu novinsku agenciju RIA rekao da se odnosi “predvidljivo i namjerno” pogoršavaju, a sve kanale dijaloga između Moskve i Saveza Washington i Bruxelles doveli su do razine “kritične nule”. “Je li vojni blok spreman za otvoreni sukob s Rusijom? Trebate pitati same članice NATO-a. U svakom slučaju, nemamo takve namjere u pogledu zemalja članica saveza”, rekao je Gruško.

Predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je ono što je nazvao svojom “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini 2022. s navedenim ciljem da spriječi širenje utjecaja NATO-a blizu Rusije. Ali rat je poslužio za poticanje saveza, koji se proširio na 32 članice primanjem Finske i Švedske.

NATO kaže da pomaže Ukrajini u borbi za opstanak suočenoj s ruskom agresijom, te je Kijev opskrbio naprednim oružjem, obukom i obavještajnim podacima. Rusija kaže da to NATO savez čini de facto stranom u sukobu. Putin je u veljači rekao da bi izravni sukob između Rusije i NATO-a značio da je planet na korak od Trećeg svjetskog rata.

- Advertisement -

13 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -