Published On: Ned, tra 18th, 2021

Rusija je opozvala svog veleposlanika u Washingtonu

Rusija je jučer opozvala veleposlanika Rusije u Washingtonu nakon izjave američkog predsjednika Joea Bidena o Vladimiru Putinu.

Također, zamjenik predsjednika Odbora za vanjske poslove Vijeća Ruske Federacije Vladimir Džabarov rekao je “da komentari američkog predsjednika Joea Bidena na ruskog predsjednika Vladimira Putina nisu prihvatljivi i takve izjave ne priliče nijednom političaru, posebno na takvoj poziciji.”

Za TASS je komentirao Bidenovu izjavu, koja je potvrdno odgovorila na novinarsko pitanje smatra li Putina “ubojicom”, te mu rekla da će “platiti za miješanje u prošlogodišnje američke predsjedničke izbore”.

– Što se tiče Bidenovih izjava o našem predsjedniku, mislim da ih nije vrijedno spominjati, jer niti jedan političar na toj razini ne može si priuštiti takve stvari – rekao je Džabarov.

Komentirajući Bidenovu izjavu da Rusija i Sjedinjene Države mogu surađivati ​​na pitanjima od zajedničkog interesa, Jabarov je istaknuo da Amerikanci do sada nisu poduzeli nikakve korake prema suradnji, iako je Moskva na to spremna.

– Nadam se da će to prije ili kasnije shvatiti i da će Biden pažljivije birati riječi – naglasio je Jabarov.