Rusi za 480.000 dolara prodali apartman Zelenskog na Krimu

APARTMAN na Krimu u vlasništvu obitelji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog prodale su okupacijske ruske vlasti na dražbi, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS. Apartman od 120 četvornih metara u luksuznom ljetovalištu Jalti na jugu poluotoka prodan je za 44.3 milijuna rublji (480.000 dolara), što je gotovo dvostruko više od početne ponude.

Bila su samo dva ponuđača. Službeni prethodni vlasnik apartmana bila je supruga Zelenskog Olena, koja ga je kupila 2013., godinu dana prije nego što je Rusija zauzela poluotok. U to je vrijeme Zelenski još uvijek bio glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan ima tri sobe s pogledom na Crno more i Palaču Livadija, ljetnu rezidenciju Nikole II., posljednjeg ruskog cara. Eksproprijacija je provedena ranije ove godine nakon izmjene zakona koji je jednoglasno usvojio Krimski parlament. Neki od prihoda trebali bi se, prema izvještajima, koristiti za rat protiv Ukrajine.

Kupac Olga Lipoveckaja izjavila je za novinski portal Mash da je nekretninu kupila zbog lokacije i klime na Krimu, a ne zbog njene povijesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?