Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Rudar u Zenici počinio samoubojstvo: Nije dočekao ispunjenje uvjeta za mirovinu

Must Read

Jedan od rudara RMU Zenica Šefik Šišić, koji je u maju ove godine trebalo da ispuni uvjete za mirovinu, nakon godina staža u rudniku Stranjani, jučer je u obiteljskoj kući u Gradišću izvršio samoubiojstvo. Za sobom je ostavio oproštajno pismo.

Potvrdio je to za portal Zenicainfo.ba Tevhid Smriko, predstavnik grupe rudara, koji su nekoliko puta protestirali pred zgradom Uprave Rudnika u Zenici i zgradom Federalne vlade u Sarajevu, zbog nemogućnosti da ostvare pravo na mirovinu.

Rudar koji je jučer izvršio samoubojstvo borio se, zajedno sa svojim bivšim kolegama za pravo na mirovinu. Iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćerke. Danas će biti ukopan na mjesnom groblju u Gradišću.

Dug koji Rudnik mrkog uglja Zenica ima prema 40-ak zeničkih rudara po osnovu neuplaćenih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, razlog je zbog kojeg ovi ljudi ne mogu ostvariti pravo na mirovinu.

Početkom prosinca, tijekom prosvjeda u Sarajevu, rudari su dobili uvjeravanja iz Vlade Federacije BiH da će kod Elektroprivrede BiH, konzorcija u čijem je sastavu i RMU Zenica, insistirati na uplati duga, kako bi se zeničkim rudarima, koji su ove godine stekli uvjete za mirovinu, povezao staž.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -