Published On: Pon, pro 9th, 2019

Rudan pitala Vučića o pomirbi, on odgovorio: To je nemoguće zbog Hrvata

Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink. Između ostalog, ponovno je pričao o odnosu s Hrvatskom

“Stvarno mislim da će u budućnosti Srbi i Hrvati morati biti zajedno, ne u istoj državi, ali da se zajednički suprotstavljaju različitim problemima koji će dolaziti izvana ako žele opstati”, rekao je Vučić.

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je također gostovala u emisiji, pitala ga je zašto se ne bi nakon 30 godina stavio “krst” na taj “odvratni rat” i zašto stalno izvlačimo leševe i ubijene roditelje.

Vučić je rekao da se to još ne može dogoditi.

“Hrvati obično od nas traže da se posipamo pepelom, da se ispričavamo i da se nikada ne sjetimo Jasenovca”, odgovorio je Vučić i dodao:

“A ovdje govore samo o onome što bismo samo mi željeli čuti i to tako ide. Ako bi netko bio u stanju prestati s tim, mi bismo bili spremni reći: U redu je da prestanemo. Prihvaćam odmah prestati, samo da nam sutra ne kažu kako su u Domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali oni neće prestati. U Hrvatskoj će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora priznati”, pojasnio je Vučić.

“Postoji li šansa da Hrvatska napadne Srbiju?”

Rudan je potom pitala Vučića zašto se kao predsjednik najveće zemlje na Balkanu više ne posveti miru i misli li zaista da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju, odnosno – zašto se Srbija naoružava i tko je može napasti.

“Ne mislim da je to realno da Hrvatska napadne Srbiju, ne svakako u ovom trenutku, ne ni u budućnosti”, rekao je Vučić i zapitao Rudan misli li da Srbija treba biti bez vojske.

Vučić je kazao da Srbija neće ući u NATO i ocijenio da se sada Srbiji zamjera sve više zbog njenog odnosa s Kinom i dodao da ga “EU pita zašto je doveo Kineze u Smederevo i Bor”. Govoreći o posljednjim nabavkama Vojske Srbije, Vučić je naveo da Srbija stvara bržu i mobilniju vojsku.

“Zadovoljan sam što je vojska Srbije snažnija nego što je bila”, rekao je Vučić.

Kaznena prijava protiv Vučića

Vučić je potvrdio i da će danas biti podnesena kaznena prijava protiv njega za slučaj “Jovanjica” jer ”nema smisla da 500 puta odgovara na iste gluposti o kojima netko govori, a ne podnosi kaznenu prijavu”.

“To je smisao svega i ljudi će čuti za sedam, 10, 15 dana. Predano je sve ono što su navodili proteklih dana.”

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare