Petak, 29 ožujka, 2024

RTRS objavio novu snimku Mahmuljina i mudžahedina

Must Read

Na snimku se vide Mahmuljin i Alija Izetbegović ispred postrojenih jedinica koje Izetbegović pozdravlja na arapskom jeziku i mudžahedini koji otpozdravljaju.

Televizija Republike Srpske u posjedu je ne objavljenog snimka na kojem zapovjednik Trećeg korpusa tzv. Armije RBiH Sakib Mahmuljin, nakon vojne operacije u Vozući, postrojava mudžahedine. Iz snimka je vidljivo i kako je znao da ova ekstremna jedinica drži srpske zarobljenike. Razgovarali su o brojnim temama, ali ne i tomu kako treba postupati sa zarobljenim Srbima.

Na snimku se vide Mahmuljin i Alija Izetbegović ispred postrojenih jedinica koje Izetbegović pozdravlja na arapskom jeziku i mudžahedini koji otpozdravljaju.

Iako ih je Alija Izetbegović vidio postrojene, zapovjednik Trećeg korpusa tzv. Armije RBiH Sakib Mahmuljin, u raportu je dodatno potvrdio da su u napadu na Vozuću sudjelovali mudžahedini. Potvrdio je da su dejstvovali unutar jedinica kojima je zapovijedao.

– To su Prvi manevarski bataljun iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329. koja je bila ovdje, Treći manevarski i Odred El mudžahid – navodi Mahmuljin.

Na snimku zapovjednik mudžahedina Izetbegovića i Mahmuljina informira da su zarobili srpskog borca, to jest četnika, kako ga oslovljava. Izetbegović i Mahmuljin nisu upozorili kako treba postupati sa zarobljenicima, prešli su na temu doseljavanja Srebreničana u Vozuću.

Mahmuljin nije reagirao ni kad je pismeno obaviješten da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika i da ih muče. To pred Sudom BiH tvrde bošnjački časnici koji su slali izvješća. A, kako suci tretiraju ove iskaze najbolje govori pitanje svjedocima imaju li povratnicu, to jest pisani dokaz da je njima nadređeni Mahmuljin primio ta izvješća.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

MIKULIĆ: Demistifikacija narativa većinske hegemonije na Federalnoj televiziji

Sinoć sam gostovao u emisiji Odgovorite ljudima na Federalnoj televiziji. Iskoristio sam priliku da u društvu Jakoba Fincija, predsjednika...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com