Subota, 15 lipnja, 2024

TRULA ZEMLJA: “Da Bog da se raspala, što je moguće prije”

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u subotu, povodom negativnog revizorskog izvještaja o poslovanju institucija BiH, da je BiH trula zemlja i da je jasno da ionako ne zavređuje da postoji.

BiH bilježi stalno elemente nemogućnosti svog postojanja, a jedan od njih je ne samo ta revizorska priča nego nesumnjivo i nedavni nastup Bakira Izetbegovića na Generalnoj skupštini UN“, rekao je Dodik u Beogradu medijima iz Republike Srpske.

Dodik je naveo da Izetbegovićev nastup i ono što je rekao nisu bili usuglašeni, a trebalo je da budu u skladu sa Ustavom.

Ali, očigledno je da je BiH u fazi definitivnog raspada koji, naravno, može da traje duže i brže, a što se mene tiče – da Bog da se raspala, što je moguće prije“, rekao je Dodik.

Ured za reviziju institucija BiH dala je negativno mišljenje u Izvještaju o reviziji Izvještaja o izvršenju proračuna institucija BiH za 2011. godinu, rekao je glavni revizor BiH Milenko Šego.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je nedavno pred Generalnom skupštinom UN da je “zadnji trenutak da međunarodna zajednica izbjegne da ponovi istu, katastrofalnu grešku u Siriji, kakva je dovela do genocida u Srebrenici“.

——–

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović ocijenio je sinoć da je prirodno što je revizija, koja je dala negativno mišljenje o izvršenju proračuna institucija BiH za 2011. godinu, pokazala negativnosti koje se dešavaju u institucijama BiH.

Radmanović je istaknuo da će se još dugo morati raditi na ispravljanju nepravilnosti, na koje je ukazala i revizija.

Oko izvršenja proračuna je bilo mnogo problema krajem prošle godine i radilo se o 100 milijuna KM razlike između onoga što je potrošeno i onoga što su željeli da prikažu“, rekao je Radmanović novinarima u Bijeljini.

On je podsjetio da je na to na vrijeme osobno ukazivao i rekao da mu nije satisfakcija što se to sada i službeno pokazalo.

Radmanović je dodao da je Predsjedništvo dobilo izvještaj sa rezervom zbog sitnih propusta, koji su se ponovili.

Ured za reviziju institucija BiH dala je negativno mišljenje u Izvještaju o reviziji Izvještaja o izvršenju proračuna institucija BiH za 2011. godinu, potvrdio je Srni glavni revizor BiH Milenko Šego.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -