Published On: Uto, svi 23rd, 2017

Rojs mora vratiti 3,2 milijuna kuna i raditi za opće dobro

Vrhovni sud RH potvrdio je presudu kojom je umirovljeni general i bivši pomoćnik ministra obrane Ljubo Ćesić Rojs u ožujku 2014. osuđen na rad za opće dobro i povrat novca jer je Nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri milijuna kuna duga.

Viši sud djelomično je prihvatio Ćesićevu žalbu tek u dijelu vezanim uz troškove kaznenog postupka za optužbe zbog kojih je oslobođen, doznaje se iz presude donesene u travnju koja je danas objavljena na stranici Vrhovnog suda.

Ćesić Rojs je na Županijskom sudu 2014. proglašen krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a. Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku.

No, pritom je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske./HMS/