Published On: Sub, velj 20th, 2021

Roditelji mu nikada nisu došli na koncert, ali uvijek je za njih ostavljao dva mjesta

Roditelji mu nikada nisu došli na koncert, ali uvijek je za njih ostavljao dva mjesta

Iako se glazbom bavio gotovo cijeli život Đorđe Balašević jednom je prilikom za IN Magazin ispričao neke nepoznate detalje svoje bogate glazbene karijere i odnosa s roditeljima koji nikada nisu bili na njegovu koncertu.

“Ušao sam na ovu scenu kao amater, nije mi palo na pamet da ću pjevati. Muško koje pjeva, to je bila sramota kod nas u obitelji, ali kao kad učiš vozit bicikl, pa te netko mora uhvatiti, eto tako su oni mene vraćali u balans”, izjavio je tada Đorđe.

Njegovi roditelji Jovan Balašević i Veronika Elvira Matilda Dolenc, smatrali su da bi se Đorđe trebao baviti zemljopisom, za što se i školovao i protivili su se odluci da se bavi glazbom. Nikada nisu bili na njegovom koncertu, ali uvijek im je čuvao dva prazna mjesta, a u javnosti je rijetko o njima pričao.

No zato su se uz njegove pjesme generacije se zaljubljivale, veselile, ali i tugovale.

“To je poseban soj ljudi, patetičnih, ja kažem poetičnih da izvučem priču. To je uvijek na ivici, patetika, kič i umejtnost su blizu. Bila je jedna curica koja mi je rekla da su sve moje pjesme patetične i životne, ja sam rekao da jesu, život zna biti patetičan daleko više od Balaševićevih stihova”, zaključio je legendarni Đorđe.

Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini života u Novom Sadu od posljedica upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus.