Published On: Sri, pro 20th, 2017

Rođena iz zametka zamrznutog prije 24 godine, kada je njena mama imala samo 2 godine!

Bračni par iz Tennesseeja postao je roditeljima zdrave djevojčice rođene iz zametka zamrznutog  prije 24 godine, javili su američki mediji.

Po znanstvenicima sa sveučilišta u Tennesseeju, nijedan ljudski zametak u svi jetu nije bio toliko dugo zamrznut prije rođenja. Malena djevojčica zove se Emma, a njezini roditelji su Tina (26) i Benjamin Gibson (33). To znači da je Tina Gibson samo dvije godine starija od zametka koji je u nju usađen.

“Taj zametak i ja smo mogle biti najbolje prijateljice”, rekla je Tina za CNN. Postupak oplodnje izvršen je u Nacionalnom centru za donaciju zametaka (NEDC) u Knoxvilleu. NEDC uzima zamrznute zametke parova koji ih više ne žele i nudi ih onima koji žele djecu, a ne mogu je imati prirodnim putem.

Bračni par Gibson, koji ne može imati djece jer Benjamin pati od cistične fibroze, razmišljao je posvajanju djeteta prije nego što je pristao na “posvojenje zametka”.

“Emma je tako divno čudo. S obzirom na to koliko je dugo bila zamrznuta, izgleda savršeno”, kazao je sretni tata. Ravnatelj NEDC-a Jeffrey Kennan kazao je da se nada da će Emmina priča potaknuti i ostale da doniraju “ostavljene” zametke obiteljima koje ih žele.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare