HERCEGOVINA I DALJE BEZ IZBORNIKA: Prosinečki novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne

Robert Prosinečki je novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne. On je u svom interviewu non stop govorio o Bosni. Ne spominjući Hercegovinu.

Drago nam je da je Bosna dobila izbornika. Vjerujemo da će Nogometni savez Hercegovine naći još zanimljivijeg kandidata.

Prosinečki će na izborničkoj klupi naslijediti Mehmeda Baždarevića koji je reprezentaciju Bosne vodio od prosinca 2014. do listopada 2017. godine.

Popularni Žuti je jedan od najboljih nogometaša s prostora bivše Jugoslavije svih vremena, a u bogatoj igračkoj karijeri nosio je, između ostalih, dresove Real Madrida i Barcelone, a s Crvenom zvezdom je 1991. godine postao prvak Europe.

Nakon završetka igračke karijere 2006. godine je postao pomoćni trener u stručnom stožeru nogometne reprezentacije Hrvatske, a asistirao je Slavenu Biliću sve do 2010. godine kada preuzima Crvenu zvezdu. S beogradskom ekipom je 2012. godine osvojio Kup Srbije, za sada svoj jedini trofej u trenerskoj karijeri.

U kolovozu 2012. godine sporazumno prekida ugovor sa Zvezdom i 14. listopada preuzima turski Kayserispor koji se u tom trenutku nalazio na 15. mjestu na tabeli turske Super lige, a on ga je do kraja sezone doveo na 5. mjesto, čime je ostvario najbolji rezultat u povijesti kluba. Krajem 2013. godine, nakon serije loših rezultata, podnio je ostavku, a na sljedeći angažman čekao je skoro godinu dana kada je 1. prosinca 2014. godine postao izbornik reprezentacije Azerbejdžana.

S Azerbejdžanom je stigao i do 76. mjesta na FIFA-inoj rang-listi, a u listopadu prošle godine je napustio izborničku poziciju nakon 21 susreta na klupi reprezentacije te zemlje.

BIH nije jedina zemlja koja ima više reprezentacija. UK tako ima nekoliko nogometnih reprezentacija i nogometnih saveza iako je formalno jedna država.