Published On: Uto, ožu 2nd, 2021

Rijetko viđeni kaos: Na natjecanju juniora tuklo se preko 50 ljudi, a sve zbog gluposti

Trebao je to biti običan turnir u džudu za juniore u dagestanskom gradu Kaspijsk. U rusku republiku poznatu po borilačkim sportovima, koja nam je dala i legendarnog Khabiba Nurmagomedova, stigao je čak i predsjednik ruskog džudo saveza Kiril Denisov.

Nitko se nije nadao da će snimka s ovog natjecanja juniora obići svijet.

Razlog nije pretjerano lijep, u dvorani se tuklo 50-ak ljudi, od natjecatelja do trenera i navijača. Krenulo je na tribinama, a nastavilo se na tatamiju.

Ruski mediji javljaju kako nije baš jasno kako je sve započelo, ali prenose izjavu jednog od trener, Khabiba Magomedova, koji tvrdi da je počelo nakon jednog komentara navijača s tribina. Nakon što su se borci na borilištu, po njemu, dosadno borili, u jednom je trenutku uzviknuo ”hura” ili je da nekakav znak da je napokon gotovo hrvanje, piše Gol.hr.

To se navodno nije svidjelo navijačima jednog od boraca, a koji su navodno bili pripadnici kavkaskog naroda Oseti. I onda je krenuo očito obračun Dagestanaca i Oseta u kojem je jedan od najratobornijih bio jedan od boraca koji se, kako se vidi na snimci, očito krenuo mlatiti s navijačima na tribinama.

”Na kraju nije bilo medalja. Naprotiv, neki će borci i treneri dobiti suspenzije”, požalio se Magomedov./HMS/