Utorak, 25 lipnja, 2024

Republika Srpska nije birala Izetbegovića, on nije predstavnik Republike Srpske niti ima pravo govoriti u ime građana BiH…

Must Read

SARAJEVO – Srpski član BiH Predsjedništva Nebojša Radmanović ocijenio je u srijedu nedržavničkim i nepredsjedničkim ponašanjem istup predsjedatelja BiH Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji je kritizirao srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića zbog njegove ocjene da BiH polagano nestaje.

 

-Nažalost, predsjedatelj Izetbegović nastupio je neprimjerenim riječima, koje praktično mogu prekinuti odnose sa Srbijom, a da sve to nije bio službeno stajalište Predsjedništva BiH, izjavio je Radmanović te dodao je kako je očekivao kako će ovaj sastav Predsjedništva BiH umjesto konflikata, raditi na unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

Njegov stranački šef, Milorad Dodik, je pak poručio Izetbegoviću da svojim istupima ne predstavlja Srbe, niti državu BiH.

-Republika Srpska nije birala Izetbegovića, on nije predstavnik Republike Srpske niti ima pravo govoriti u ime građana BiH, jer je on isključivo bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je Dodik pozvavši Izetbegovića da istupa isključio kao predstavnik Bošnjaka.

Istaknuo je kako je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić iznio točnu konstataciju da BiH nestaje kao država.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović je reagirao na izjave srbijanskog redsjednika napisavši mu pismo u kojem ističe kako “BiH nikada neće nestati i da će uvijek biti suverena, nezavisna i međunarodno priznata zemlja”.

– Predsjedniče Nikolić, Vašom najnovijom izjavom, datoj makedonskoj televiziji Sitel, u kojoj kažete da „Bosna polako nestaje pred našim očima“, ponovo grubo nasrćete na moju zemlju i vrijeđate građane Bosne i Hercegovine, napisao je Izetbegović i dodao kako je prinuđen otkazati planirani trilateralni susret u Turskoj, na kojem se trebao sastati s Nikolićem početkom studenog.

No, Nikolić je odgovoro kako sastanak nije niti ogovoren te da se njegova izjava kako “BiH nestaje pred našim očima” ne može tumačiti drukčije “osim kao izraz njegove zabrinutosti zbog lošeg funkcioniranja institucija države BiH, što je nepodijeljeno mišljenje cijele međunarodne zajednice”.

bitno.ba | R.I.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Borrell: Zaobišli smo Mađarsku; Mađari: Kršenjem europskih pravila

Europska unija je pronašla način da iskoristi prihode od zamrznute ruske imovine za kupovinu oružja za Ukrajinu, usprkos blokadama...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -