Published On: Sri, stu 22nd, 2017

REAKCIJE IZ SRBIJE “Ovo je najveća sramota u povijesti svjetskog pravosuđa”

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je pozvao, poslije presude zločincu Ratku Mladiću, da svi građani Srbije “od danas počnu gledati u budućnost”.

“Da ne spuštamo glavu ni pred kim, ali da idemo u budućnost, da razmišljamo gdje i kako ćemo živjeti mi i naša djeca, kako ćemo čuvati mir i stabilnost u regiji. Kako ćemo renovirati tvornice i stvarati nove. Da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od znoja stvaramo bolju zajedničku budućnost”, rekao je Vučić, a prenosi B92.

“Srbija je uvijek poštovala žrtve drugih naroda, nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema našim. I to je naš posao, ne da imamo pravo da zaboravljamo, već da imamo obavezu da gradimo drugačiju budućnost”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da je poruka za cijelu regiju da “nije dan ni za radost ni za tugu, već da se zamislimo što želimo u budućnosti”.

“Svima da poručim da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu, a plašim se i da kada bi Srbi počeli mrziti sve oko sebe, da bismo se vratili u prošlost”, rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na međunarodnu zajednicu.

“A poruka o lekcijama drugih iz cijelog svijeta, koji su jedva dočekali da lupe Srbiju po glavi – zaustavite se s licemjerjem. Ako vi ne možete misliti na budućnost, pustite nas da o tome razmišljamo”, rekao je Vučić.

Palma: Haški tribunal spušta zavjesu na najveću sramotu u povijesti svjetskog pravosuđa

Povodom presude Mladiću oglasio se i ppredsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

“Današnjom presudom generalu Ratku Mladiću Haški tribunal spušta zavjesu na najveću sramotu u povijesti svjetskog pravosuđa. Rezultat rada Haškog tribunala je da su oni koji su najviše stradali, najviše i osuđeni. Srbi su ukupno osuđeni na 12 stoljeća robije, a Hrvati, Muslimani i Albanci na oko 200 godina. S tim da su Hrvati uglavnom osuđeni za zločine nad muslimanima i obrnuto. To znači da za zločine nad Srbima nitko nije kriv”, kazao je.

“Ratko Mladić je bio posljednja brana stvaranju Islamske države u Europi. Preko 10.000 mudžahedina s Bliskog istoka je klalo u Bosni i Hercegovini Srbe i stvaralo svoju državu. Da nije bilo Ratka Mladića i Republike Srpske danas bi u Europi imali Raku, Mosul i El Bagdadija”, dodao je.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare