Utorak, 25 lipnja, 2024

RAGUŽ SLAVI A TEK ČETVRTI: U utrci za bošnjačkog člana predsjedništva kandidat HDZ1990 izjednačen sa Hadžiomerovićem

Must Read

U utrci za rezervnog bošnjačkog člana predsjedništva kandidat HDZ1990 osvojio je oko 67.000 glasova te se njegov broj donekle izjednačava sa brojem glasova koje je osvojio Bakir Hadžiomerović budući da se od tog broja treba odvojiti manji dio (oko 12.000) glasova koje je Raguž osvojio kod Hrvata.

Nije stoga jasno zašto Raguž najavljuje pobjedu za rezervnog bošnjačkog člana predsjedništva budući da prvoplasirani Bakir Izetbegović ima više od duplo glasova. Do sada su Bošnjaci Hrvatima člana predsjedništva birali sa daleko većim brojem glasova.

Raguža su u utrci za bošnjačkog člana predsjedništva pretekli Suljagić, Izetbegović  i Radončić dok je Budimir , koji se također kandidirao preko hrvatske kvote, za bošnjačkog člana predsjedništva prošao lošije i od Cerića. Negdje je izjednačen s generalom Halilovićem.

Raguž bi svakako , ako će se pozivati na europske vrijednosti iz svoje kampanje, trebao nakon izbora podvući crtu, budući da je uništio , u ime vlastite ambicije, stranku koja je na prošlim izborima imala daleko bolji rezultat a u slulaju da je ostala vjerna načelima HNS-a mogla je biti faktor u odlučivanju i u vlastima na svim razinama u BIH. Ovako sa 1.7% osvojenih glasova, ostaci ostatak aHDZ1990 trebali ugasiti svjetlo i napustiti politiku budući da su komšićizacijom Raguževe kandidature značajno iskompromitirali sam statut stranke. Doduše svjetlo može ugasiti i Reuf Bajrović. On je ionako dao Ragužu lažne nade da bi prevarom vlastitog biračkog tijela mogao postati novi pripadnik hrvatskog naroda koji je na funkciju hrvatskog člana predsjedništva htio zasjesti kao nelegitiman i nelegalan političar.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Razveo se Mate Rimac

Mate Rimac i Katarina Lovrić razveli su se nakon tri godine braka, doznaje Index. Informaciju je za Index potvrdilo nekoliko...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -