RAGUŽ PRIZEMLJIO KOVAČEVIĆA: Gdje ti je to ‘H’ od historijske presude Komšićev ćatniće?

Slaven Raguž, predsjednik HRS-a, komentirao je na svom Facebook profilu presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu ‘Kovačević protiv Bosne i Hercegovine.’

Raguževu reakciju Hrvatski Medijski Servis prenosi u cijelosti:

Nisam htio davati izjave po pitanju presude Kovačević, jer nije tekst objavljen. Ne mogu se davati izjave na nečija tumačenja, tumačenja nečijih izmišljenih vijesti. Sad kad sam dobio tekst, mogu reći sljedeće:

Recikliranje ranije donesenih presuda po pitanju diskriminacija pri izboru Predsjedništva (sami sud utvrdio kako je „u biti sve isto kao u presudi Pilav“), a o svemu ostalom o čemu se viče zadnjih dana niti slova!!!

Dapače, sama presuda je svojevrsno samoubojstvo iz zasjede: deklarirani Hrvat, savjetnik „hrvatskog“ člana Predsjedništva koji mu daje plaću, žalio se i sud mu rekao da je zakinut, što nije mogao glasovati za srpskog člana Predsjedništva, čime je praktično dokazao kako njegov šef, koji ga plaća, ne predstavlja njegov narod. Sve ostalo mu odbijeno.

Nigdje ni slova o jednoj izbornoj jedinici, ukidanju domova naroda, brisanju konstitutivnih naroda, brisanju legitimnog predstavljanja, ukidanju vitalnog interesa,…
Evo treći put čitam tekst presude, nigdje ne nalazim to „H“ od historijskog, zbog kojeg bi „ljubio ekran“, jer će konačno bit “građanska”, napisao je Raguž na Facebooku.