Radončićev SBB neizravno optužio Izetbegovića za umješanost u ubojstvo Joze Leutara

Iako su u koaliciji na državnoj i federalnoj razini, neprestaje verbalni rat Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, i njihovih stranaka SDA i SBB-a. Nakon što je SDA optužila Radončića da podmeće Bošnjacima i Aliji Izetbegoviću krivicu za rat, te podjelu BiH, te kako je Dodikov “izvođač radova” u “antidržavnom projektu” rušenju Vijeća ministara, Radončićev SBB oštro je odgovorio priopćenjem u kojem Izetbegovića neizravno sumnjiči za niz ubojstava, među inima i zamjenika ministra unutarnjih poslova Joze Leutara, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Iako se ljuti zbog Radončićevih dijagnoza o državnoj mafiji i toga da su na kvazikongresu htjeli podijeliti BiH 1993. godine, Izetbegovića treba podsjetiti na nekoliko činjenica: Zašto nikada nije objasnio svoju ulogu u ubojstvima Juke Prazine, Nedžada Ugljena, Joze Leutara, pokušaju ubojstva Sefera Halilovića i ubojstvu njegove obitelji, ubojstvu Mušana Topalovića Cace i tome da je u internim krugovima Ramiza Delalića sumnjičio da je minirao mezar rahmetli Alije Izetbegovića?, pita se u priopćenju SBB i nastavlja:

-Kakva su njegova /Izetbegovićeva, op hms) saznanja o misterioznim odlascima Mirsada Hujdura Hujke, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Abdulaha ef. Kubata, Arifa Pašalića, ranjavanju Ismeta Bajramovića Ćele, do čudnih smrti akademika Sulejmana Redžića ili Mustafe Hajrulahovića Talijana”.

Odlazeći predsjednik SDA će, zaključuje SBB, biti – to je neminovan historijski slijed – u historiji Bošnjaka zapamćen kao najveći lažov, ne samo zbog bolesne laži srebreničkim žrtvama u Vijećnici, nego i kompletnog životnog ponašanja na političkoj sceni.

Izetbegović, uzvrća Radončićev SBB, završava velikosrpske ideje podjele BiH na troje, jer uporno želi pokazati da Bošnjaci ne mogu živjeti sa drugima.

–Igranje za diktatorski erdoanovsko-begovski koncept je igra za ostvarivanje ruskih utjecaja u BiH i to sada svatko vidi, tvrdi SBB i nastavlja sa žestokim optužbama na Izetbegovićev račun:

-Izetbegović ne demantira da je probao poništiti potpis svog velikog oca s međudržavnog ugovora Hrvatske i BiH ili da se skrivao u sefu Centralne banke. Ne demantira ni da je njegova supruga Sebija, poznatija kao bošnjačka Elena, pobjegla u ratu i to kao liječnik. Ne demantira ni da su njegove sestre i sestrične bile u sigurnom inozemstvu, a zetovi šefovi logistika po Splitu i drugdje. Izetbegović ne demantira ni film „Jedna vreća zlata za moga sina Bakira“, jer otkriva sramotnu ulogu njega osobno i drugih članova obitelji koji su svoja mafijaška ubojstva, kleptomaniju i krađu višemilijarderskih donacija krili iza velikog patriotskog djela rahmetli Alije Izetbegovića, navodi u priopćenju SBB i zaključuje:

-Umišljeni diktator zna da se Bošnjaci uspravljaju i zato je panika u njegovom rječniku i redovima sve veća. Jeftinim lažima, političkim procesima, svojom tajnom policijom i radikalima koje okuplja neće uplašiti građane i treba znati da mora otići, stoji na kraju priopćenja Press centra SBB-a.