Published On: Pon, srp 12th, 2021

Radončić: U redu je da Hrvati biraju svog legitimnog predstavnika

”Mislim da političari iz susjednih zemalja ne treba da se miješaju u unutrašnje stvari BiH. Kako ćemo mi birati hrvatskog člana Predsjedništva na nama je obveza. Mislim da je u redu da Hrvati biraju svog legitimnog predstavnika”, istaknuo je čelnik SBB-a Fahrudin Radončić.

“Mislim da je uredu da hrvatski predsjednici obilaze Hrvate u BiH i mislim da je termin 11. juli – kada je Srebrenica – pogrešan. Mogao je drugog dana doći u zapadnu Hercegovinu i stoga mislim da bi bilo dobro da je posjetio institucije u Sarajevu, iako on to iz nekih svojih razloga nije želio da uradi“, komentirao je za N1 Radončić.

“Vidio sam da je gospodin Konaković dobio žestoke kritike dijela političke javnosti zato što je rekao da nije u redu da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva i mislim da je Konaković u pravu. Mi to pitanje pokušavamo da riješimo deset godina i uvjeren sam da ćemo ga riješiti“, dodao je.

Naime, izjava predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića da “nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH” naišla je na oštre reakcije.

Na upit urednika i voditelja Mate Đakovića u emisiji “Telering” da li misli da je u redu da Bošnjaci izaberu Hrvatima člana Predsjendištva Bosne i Hercegovine, Konaković je odgovorio: “Nije u redu, dakle, ja mislim da nije u redu. Mislim da to zaista jeste pitanje oko kojeg se treba sjesti i dogovarati. Sve drugo što Čović priča je potpuna segregacija, diskriminacija, zloupotreba. U tom procesu ne bih isključio pravo da to bude osnovna tema u razgovoru o Izbornom zakonu. Ja sam to rekao više puta”.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x