RADONČIĆ: Svi SBB-ovi ministri osim Ismira Juske podnijet će ostavke

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić najavio je danas da će svi ministri iz ove stranke, osim ministra prometa i komunikacija BiH Ismira Juske, podnijeti ostavke.

– Ostavke će biti uručene. Imao sam sastanak s Draganom Čovićem koji me je informirao da nema ni naznake nove koalicijske većine, već ako naši ministri izađu iz vlade, tajnici postaju ministri i imat ćemo sedam Bošnjaka, četiri Hrvata i jednog Srbina i sve odluke koje ta vlada donese će se moći srušiti. Ministar Jusko neće podnijeti ostavku, jer procjenjujem da Denis Zvizdić do sredine travnja neće biti premijer pa nema potrebe za tim – rekao je Radončić optužujući Zvizdića za nesposoobnost i neaktivnost kada je europski put BiH u pitanju, prenosi Fena.

Radončić ističe da je ta stranka korektivni faktor u vlasti.

– Imamo strateški problem sa SDA, jer ne shvaćaju što je suština koalicije i misle da pripadnost koaliciji znači biti ‘privjesak’ za politiku gdje vas nitko ništa ne konzultira i ne pita, kazao je Radončić.

Smatra da je SBB korektivni faktor u vlasti, jer, između ostalog, nisu dozvoli da se narod laže da će početi masovna izgradnja hidroelektrana i puteva, kao ni zakon o MIO.

Radončić se, također, osvrnuo i na usvojeni set zakona o trošarinama BiH ističući da su i tu djelovali kao korektivni faktor.

– Nećemo kao korektivni faktor dozvoliti da imamo 22 godine mira, a da ne postoji trasa puta Sarajevo – Tuzla. Sad su građani vidjeli da ne postoji ni crtež – naglasio je Radončić.

Lider SBB-a tvrdi da je ta stranka u državnom parlamentu uradila mnogo posebno ističući usvajanje izmjena zakona koje su omogućile ukidanje prava dužnosnicima na korištenje takozvanog “bijelog kruha”.

Zastupnici te stranke u Zastupničkom i u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali su za set zakona o trošarinama, čime je omogućeno pokretanje značajnog infrastrukturnog razvoja.

Tijekom ove godine, dodao je, očuvana je ideja ekonomskog patriotizma iznad jeftinog nacionalizma, a kada je u pitanju 2018. godine izrazio je očekivanje da će to biti godina raspleta, jasno poručivši da “nema tri entiteta, nema podjele BiH na troje”.

Građanima će, kaže, ponuditi europsku alternativu, u odnosu na ovu koja se zove anakrona, obiteljska ili feudalna.

Na pitanje hoće li se iduće godine u listopadu kandidirati za člana Predsjedništva BiH, odgovorio je da će o tome odlučiti okolnosti i organi SBB-a.

Kazao je i to da će SBB glasati za proračun Federacije BiH./HMS/

more recommended stories