Nedjelja, 26 svibnja, 2024

RADONČIĆ NAPAO KRITIČARE AKCIZA: “O privredi nam drže lekcije budžetska djeca, s plaćom od 5-6 hiljada”!

Must Read

Radončić je rekao da su zastupnici SBB-a glasali za poskupljenjecestarine “jer sve što se skupi od poskupljenja goriva ide u izgradnju autocesta i cesta.

 

‘Mi smo četiri puta glasali za akcize. Ovog puta smo rekli nećemo akcize, hoćemo cestarine. I zatezali smo nekoliko mjeseci, jer cestarina je potpuno drugi ekonomski pojam. Sve što se skupi od poskupljenja goriva ide u izgradnju autoputeva i cesta I imaćemo mnogo manje mrtvih i mnogo efikasniju i uspješniju zemlju. Akcize su išle u neku rupu koja se zove budžet i mi ne znamo gdje je otišlo 8 milijardi. Mi ovdje moramo biti odgovorni ljudi. Političari koji napadaju akcize su potpuno neodgovorni. Evo, ja ću vam reći, ”Avaz” na nivou jedne jedine noći pređe 11 hiljada kilometara, svojim kombijima i distribucijom da bi se novina našla na 5-6 hiljada prodajnih mjesta. Možete misliti koliko je to opterećenje finansijski na nivu 365 dana za jednu kompaniju. Ali, ovdje imate mogućnost da budete lični, kompanijski čovjek, stranački čovjek ili državnik. Mi bismo ostali bez milijardi i to više milijardi pomoći ili kredita međunarodne zajednice i to niti jedan odgovoran čovjek ne smije da prihvati’, dodao je on.

 

Govoreći o projektima koji bi se finansirali iz tih sredstava, Radončić je istakao da ne postoji opasnost da će BiH plaćati penale na kredite koje ne koristi.

 

”Mi smo na ovaj način spriječili da 500 miliona eura koja čekaju BiH budu raspoređeni zemljama u regionu, ne postoji ta opasnost. Dvadeset godina u BiH niko ništa nije radio. Imamo brzu cestu Sarajevo-Tuzla, koridor Vc, imamo tunel Prenj, imamo Mostar-sjever, Mostar-jug, imamo puno lokacija na kojima možemo da radimo i mislim da ta opasnost ne postoji”, naglasio je Radončić.

 

Radončić je izričito naglasio da se ovdje ne radi o još jednom udaru na džepove građana.

 

”To su populističke teze. Nafta na međunarodnoj berzi pada, veliko je pitanje hoće li i biti poskupljenja goriva. A nažalost, o ekonomskim kategorijama govore političari koji niti jednog jedinog dana nisu radili u realnom sektoru, odnosno u privredi. Rade takozvana budžetska djeca, te priče, koja cijeli život imaju odliče plate, po 5-6 hiljada maraka, nikad nisu dali marke donacije za bolesnog ili unesrećenog čovjeka, I oni sada nama drže govore o privredi, ekonomiji. To su nekompetentni ljudi I vrijeme će pokazati da je ovo bila istorijska odluka za BiH”, istakao je sagovornik N1 televizije.

 

Navode pojedinaca iz opozicije da će, zbog kršenja procedura, podniijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, Radončić ovako komentariše:

 

”Ovdje je suština ekonomija, bolji život, otvaranje perspektive BiH, da nismo saobraćajno slijepo crijevo Evrope. Svako ima pravo da se obrati Ustavnom sudu, mene to posebno ne tangira. Mislim da je to pokušaj časnog izlaska iz gluposti gdje su upali tzv reformisti a ovamo se ponašaju nereformistički jer zaustavljaju evropski put”, rekao je lider SBB-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -