Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Radončić najavio tužbu protiv Mektića, evo zašto

Must Read

“Nakon što je u medijima objavljeno da je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić imao privatni susret s članom jedne kraljevske obitelji iz arapskog svijeta, državni zastupnik i optuženik Dragan Mektić je na Twitteru objavio – a portal SB prenio – gnusnu laž u smislu „Nikad niko nije bio sretan s onim što je stekao na drogi i kriminalu“. Zbog ovoga je Fahrudin Radončić ovlastio svoje odvjetnike da upute još jednu tužbu za klevetu protiv Dragana Mektića i izdavača SB, koji redovno i koordinirano prenosi Mektićeve stožerne konstrukcije”, priopćeno je danas iz SBB-a.

“Inače, kao što je široj javnosti poznato, Draganu Mektiću se upravo sudi pred Sudom BiH zbog teških financijskih krađa donacija koje su upućene Ministarstvu sigurnosti, a pored ostalog, optužen je da je sa svojim šefom kabineta kupovao plastične građevinske šljemove umjesto profesionalnih za vatrogasce, čime su bili ugroženi životi ljudi.

Dragan Mektić je dovođen u vezu s više afera vezanih za ratni zločin jer je tijekom rata bio zapovjednik policije u Prnjavoru. Usto, mediji su objavljivali da je nišane s mezarja prodavao kao obično kamenje”, priopćeno je.

Dalje, kako navode, Mektić ne može oprostiti predsjedniku SBB-a neke stvari.

“Također, Mektić nikada nije javno osudio genocid koji su počinili Vojska i policija RS, u kojima se tijekom rata nalazio.

Očigledno da Mektić ne može oprostiti predsjedniku SBB-a što je, po sili zakona, morao, kao ministar sigurnosti BiH, Tužiteljstvu BiH dostaviti sve službeno zatražene informacije u vezi s Mektićevim financijskim malverzacijama dok je bio ministar sigurnosti i na osnovu čega mu se sada sudi.

Usto, nije nikakva tajna da je Mektić, i pored svoje užasne ratne biografije, postao najveći intimus Osmana Mehmedagića Osmice, moralno i profesionalno posrnulog direktora OSA-e, i da su Mektićevi tvitovi dio predizborne strategije Bakira Izetbegovića.

Istovremeno, stalni napadi Mektića na račun Radončića su očigledna želja da se javno poništi činjenica da je Osman Mehmedagić Osmica zbog odmazde ostavio bez posla više inspektora i policajaca u KS. Njihova jedina „greška“ je bila što su Tužiteljstvu KS dostavili snimljene razgovore u kojima ga dileri droge spominju afirmativno i kao osobu kojoj daruju skupe poklone“.

“Mektićev megafonski rad je već duže prepoznat kao dio predizborne kampanje Bakira Izetbegovića i lične involviranosti Mehmedagića, koji na ovaj način pokušavaju da izbrišu biografije svojih najbližih članova obitelji koji su bili poznati narkomani ili dileri droge u Sarajevu”, zaključili su iz SBB-a.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -