Published On: Uto, kol 24th, 2021

Radončić najavio tužbu protiv Mektića, evo zašto

“Nakon što je u medijima objavljeno da je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić imao privatni susret s članom jedne kraljevske obitelji iz arapskog svijeta, državni zastupnik i optuženik Dragan Mektić je na Twitteru objavio – a portal SB prenio – gnusnu laž u smislu „Nikad niko nije bio sretan s onim što je stekao na drogi i kriminalu“. Zbog ovoga je Fahrudin Radončić ovlastio svoje odvjetnike da upute još jednu tužbu za klevetu protiv Dragana Mektića i izdavača SB, koji redovno i koordinirano prenosi Mektićeve stožerne konstrukcije”, priopćeno je danas iz SBB-a.

“Inače, kao što je široj javnosti poznato, Draganu Mektiću se upravo sudi pred Sudom BiH zbog teških financijskih krađa donacija koje su upućene Ministarstvu sigurnosti, a pored ostalog, optužen je da je sa svojim šefom kabineta kupovao plastične građevinske šljemove umjesto profesionalnih za vatrogasce, čime su bili ugroženi životi ljudi.

Dragan Mektić je dovođen u vezu s više afera vezanih za ratni zločin jer je tijekom rata bio zapovjednik policije u Prnjavoru. Usto, mediji su objavljivali da je nišane s mezarja prodavao kao obično kamenje”, priopćeno je.

Dalje, kako navode, Mektić ne može oprostiti predsjedniku SBB-a neke stvari.

“Također, Mektić nikada nije javno osudio genocid koji su počinili Vojska i policija RS, u kojima se tijekom rata nalazio.

Očigledno da Mektić ne može oprostiti predsjedniku SBB-a što je, po sili zakona, morao, kao ministar sigurnosti BiH, Tužiteljstvu BiH dostaviti sve službeno zatražene informacije u vezi s Mektićevim financijskim malverzacijama dok je bio ministar sigurnosti i na osnovu čega mu se sada sudi.

Usto, nije nikakva tajna da je Mektić, i pored svoje užasne ratne biografije, postao najveći intimus Osmana Mehmedagića Osmice, moralno i profesionalno posrnulog direktora OSA-e, i da su Mektićevi tvitovi dio predizborne strategije Bakira Izetbegovića.

Istovremeno, stalni napadi Mektića na račun Radončića su očigledna želja da se javno poništi činjenica da je Osman Mehmedagić Osmica zbog odmazde ostavio bez posla više inspektora i policajaca u KS. Njihova jedina „greška“ je bila što su Tužiteljstvu KS dostavili snimljene razgovore u kojima ga dileri droge spominju afirmativno i kao osobu kojoj daruju skupe poklone“.

“Mektićev megafonski rad je već duže prepoznat kao dio predizborne kampanje Bakira Izetbegovića i lične involviranosti Mehmedagića, koji na ovaj način pokušavaju da izbrišu biografije svojih najbližih članova obitelji koji su bili poznati narkomani ili dileri droge u Sarajevu”, zaključili su iz SBB-a.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Goni smrada preko Drine. Prvo da nauči kako se legalno krade. Udarila lila na halila.

forever lv
forever lv
1 godina prije

ko je lud nebudimu drug.