Published On: Fri, Oct 23rd, 2015

RADONČIĆ: Moramo imati uspješnu suradnji s RS, SNSD je nezaobilazan faktor

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić najavio je da će sljedećeg tjedna biti predloženi ministri za Vladu Federacije BiH (FBiH) iz ove stranke za pozicije na kojima su bili kadrovi Demokratske fronte. On je rekao da je to tehničko pitanje, te da će imena kandidata za ministre biti priopćena nakon što ih s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem još jednom razmotri.

Radončić je za “Glas Srspke” izjavio da njegov ulazak u Vijeće ministara BiH nije nešto što ga osobno impresionira ili zanima, te da je preuranjena priča o toj temi.

On kaže da ne zna kada bi mogao biti održan sastanak SBB-a, HDZ-a, SDA i Saveza za promjene, ali ističe da to treba organizirati SDA “kao kičma vlasti na svim razinama”, jer imaju najviše zastupnika i izaslanika.

– Da bi zakoni, strategije i preporuke na razini BiH imali entitetsku prohodnost, veoma je važno da imamo uspješnu suradnju s Republikom Srpskom, rekao je Radončić i zaključio da je SNSD u tom smislu nezaobilazan faktor s kojim svi trebaju raditi./HMS/