Published On: Thu, Aug 13th, 2015

Radončić: Čitam Čovićeve izjave i iskrena nastojanja da F BiH dobije stabilnu vlast

Stranka za BiH nema razloga za ljutnju, tvrde u SDA. Jednostavno, došlo je do nesporazuma. Imenovanje Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH je privremeno rješenje, jer je starim članovima istekao mandat. Nakon što bude završena natječajna procedura, bit će imenovan stalni Nadzorni odbor, u kojem će možda sjediti isti, možda i neki drugi ljudi.Ovisno od natječaja.
U SDA pored, kako navode, postojeće parlamentarne većine, traže i nove partnere. Mjesta ima za sve one koji su spremni reći da reformama na europskom putu. Poziv je, kako javlja Federalna televizija upućen iz redova ove stranke i Savezu za bolju budućnost.
– Nitko nema pravo svoje osobne stvari, animozitete i neslaganja stavljati ispred općeg interesa BiH. Stav predsjednika SDA Bakira Izetbegovića je da treba razgovarati sa svima onima koji hoće i koji žele da BiH ide brže ka EU-u – kaže za FTV Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA.
Dakle, SBB-u pozivi stižu sa svih strana. Dragan Čović nikad nije odustao od ideje za partnerstvom s ovom strankom, a sada ima i zeleno svjetlo iz SDA.
– Sa Draganom Čovićem sam se vidio prije mjesec dana i u međuvremenu se nismo vidjeli, pa čak ni telefonski razgovarali. To, naravno, ne znači da ne čitam njegove izjave i iskrena nastojanja da FBiH i druge razine napokon dobiju neku stabilnu koaliciju i efikasnu vlast posvećenu reformama – poručio je Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost. /HMS/