Utorak, 16 travnja, 2024

Radončić: Birati između populizma i isključenja iz Europe

Must Read

Odgovarajući na novinarsko pitanje vjeruje li u politički dogovor oko provedbe presude “Sejdić-Finci”, prije sastanka u Briselu, zakazanog 1. listopada, Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH rekao je da nije optimista.

– Što se Brisela tiče za sada nemamo politički potentno i za sve nas prihvatljivo rješenje za presudu “Sejdić- Finci”. Imamo pola milijuna nezaposlenih, gladnih, imamo politička pitanja koja vodeće stranke ne žele riješiti već godinama i naravno došli smo u jedan “cajtnot”, gdje nam između tog javašluka, opstrukcije, jeftinog populizma i isključivanja iz Vijeća Europe treba birati – kazao je Radončić.

Lider SBB-a je naglasio da je spreman prihvatiti svaki dogovor kada je u pitanju interes BiH. 

– Političke snage moraju naći toliki demokratski kapacitet da to pitanje riješimo, inače nas to isključuje iz svih ozbiljnih kontakata i isključuje nas kao relevantnog faktora iz kontakata sa međunarodnom zajednicom. U ovom trenutku nisam veliki optimista da se u ovih nekoliko dana pojavi takvo rješenje, a naravno ako se pojavi vjerujte da ću ja imati hrabrosti da ga kao lider stranke podržim neovisno od poznate  vriske, piske i dezinformacije kad je u pitanju hrabrost da se prihvati nešto u interesu BiH – najavio je Radončić, prenosiDnevni avaz.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -