Published On: Fri, Dec 19th, 2014

RADNICI LIJANOVIĆU DALI IDEJU: Branit će se kravljim ludilom koje je pokupio u vlastitim pogonima

Ako Jerko Inzković Lijanović među mnoštvom radnika ne prepoznaje  niti jednog svog dugogodišnjeg udarnika je li to znak da je utjecaj pokvarene uvozne govedene na koju je dodan domaći poticaj iz džepova građana BIH uhvatio i mali mozak najvećeg sina starog Lijana?

Otkud znamo da prepoznaje sve ostalo? Čovjek je možda  naprosto već dugo vremena neuračunljiv. Za mjesec dana možda izjavi da se ne sjeća kako se zove . Kao takav on ne može pristupiti sudu, jer na sudu mora prepoznati tko je sudac a tko okrivljeni. Što će se dogoditi ako u jednom trenutku Jerko pomisli da je on sudac i krene presuđivati?
Kravlje ludilo ili neka druga bakterijska bolest uzrokovana suhomesnatim proizvodima jedina pojašnjava sve što je Jerko činio zadnjih godina. Ta tko bi normalan osnivao toliko fiktivnih tvrtki osim čovjeka koj ijedno jutro zaboravi gdje mu je uopće firma pa osnuje drugu. Onda treći dan treću. Tko normalan može izvlačiti poticaje za domaću proizvdonju na strane proizvode? Suvisao čovjek neće tako očito izvlačiti državni novac na privatne tvrtke. Samo lud čovjek može tako očito raditi fiktivne hipoteke na nepostojeću imovinu i preko njih izvlačiti kapital iz stranih banaka. Samo lud čovjek može imati posla s bombaškim napadima u zemlji u kojoj je terorizam pod budnim okom stranih agencija.

Jerko Ivanković Lijanović doista bi mogao izići na slobodu kao nevin čovjek. Nevino lud. I bogat.

Još samo da ga Inzko nagovori da na sudu mora reći kako se ne sjeća niti jednog sastanaka s njim na Visokoj Glavici.

poskok.info