Petak, 14 lipnja, 2024

Radmanović: Sarajevska politička elita izbornu kampanju pretvorila u ratno stanje

Must Read

Predsjedatelj Zastupničkog doma PS BiH Nebojša Radmanović smatra da je poražavajuća i potpuno nepotrebna praksa federalnih političara da u finišu izborne kampanje ne biraju riječi upućene prema Beogradu i Zagrebu kojima će oblatiti političare iz susjednih zemalja.

– U kampanji su, praktično, napravili ratno stanje u kojem su meta Beograd i Zagreb. Kao da se utrkuju tko će više napasti predsjednike Srbije i Hrvatske Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića – rekao je Radmanović Srni.

Ističe da je sarajevska politička elita pokazala apsolutno nerazumijevanje za dobrosusjedske odnose u regionu.

– Nevjerojatno je da smatraju da će im to donijeti političke poene. Stječe se utisak da sarajevski političari ne znaju što žele – ocijenio je Radmanović.

On navodi da je takva politika loša, ne samo po dobrosusjedske, nego i za odnose unutar BiH.

– Takav pristup pravi još veće podjele u zemlji – naglasio je Radmanović.

Napomenuo je da je za sve sarajevske stranke, bez izuzetka, zajednički koncept protiv Republike Srpske u kojem se zalažu za unitarnu BiH bez entiteta.

– Otuda i ne čude njihove poruke u kampanji poput “građanska država” ili “Bakir Izetbegović za predsjednika”. To ne doprinosi boljim odnosima u BiH, a to ćemo tek da osjetimo nakon izbora”, izjavio je Radmanović.

On je istakao da Republika Srpska ima normalnu dobrosusjedsku politiku i prema Beogradu i prema Zagrebu.

– Za Beograd je to i očekivano, ali u posljednje vrijeme popravljaju se odnosi i sa Zagrebom. Regionalna suradnja je nasušna potreba, a što dobivamo od političara iz Sarajeva – poruke da nisu za Otvoreni Balkan”. Pa za što ste? – upitao je Radmanović.

- Advertisement -

13 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik za Jerusalem Post: Nikada nije bilo mirnog suživota između Palestinaca i Židova, na isti način suživot nije moguć u BiH

Nemamo namjeru živjeti s onima koji rade na diskreditiranju srpskog imena, rekao je predsjednik Republike Srpske u intervjuu za...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -