Published On: Pon, pro 10th, 2018

QUEER ZAJEDNICA U ZAGREBU UČI MLADE: Naučite nacrtati klitoris

Na dvodnevnoj klitaonici koju će Queer Zagreb Udruga održati 14. i 15. prosinca polaznici i polaznice imat će priliku kroz edukativno predavanje naučiti više o klitorisu te zatim uz pomoć 3D printera izraditi vlastiti model klitorisa. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 11. prosinca.

Na klitaonici će polaznice i polaznici saznati više o anatomiji klitorisa i povijesti klitorisa u medicini. Anatomski dio vodi ginekologinja dr. sc. Jasenka Grujić, a praktični rad s 3D printerima tijekom kojeg će svi imati priliku izraditi vlastiti model klitorisa u prirodnoj veličini vodi Lovro Dujnić.

Predavanje o anatomiji klitorisa ginekologinje Grujić te uvod u tehnologiju 3D printanja Lovre Dujnića održavaju se u petak, 14. prosinca od 18 do 20 sati u galeriji Showroom, Teslina 7, a svi koji prođu anatomski dio klitaonice dobit će termin u subotu, 15. prosinca u trajanju od 90 minuta za pohađanje praktičnog dijela edukacijskog programa u prostorijama udruge Domino, Petrinjska 38, nakon čega će u ruci držati svoj model klitača.

“Koliko puta ste na nekom zidu ili vratima WC-a vidjeli umjetnički nenadaren (ali zato fizionomski optimistično obdaren) crtež muških genitalija? Pretpostavljamo – i previše! A klitorisa? Osim valjda onog jednog jedinog u Krivom putu?

Dosta je konačno s neravnopravnom nevidljivošću klitača. Ako baš svi i žmirečki mogu jednim potezom nacrtati muda i kitu, onda je red da i klitoris postane neupitan grafem svačije svijesti. Klitoris je najoptimističniji aspekt ženske tjelesnosti, kao jedini organ čija je funkcija isključivo zadovoljstvo. Zato je ova dvodnevna radionica i posvećena prikazivanju klita u svom njegovom sjaju. Proći ćemo edukaciju iz anatomije, a potom ćemo izrađivati i vlastite 3D printane modele klitorisa koje ponosno možemo nositi oko vrata, na ključevima – ili držati na radnom stolu u uredu. Klit je moćan organ i nema prilike za koju nije prigodan – i treba ga pokazati.

Dijelovi klitorisa detaljno su opisani još krajem 19. stoljeća, no ta otkrića većinom nisu utjecala na sadržaje medicinskih udžbenika. Ikonografija vezana uz žensku anatomiju najčešće je još uvijek reducirana na prikaz reproduktivnih elemenata. Ali sada imamo alate da to izmijenimo – francuska sociologinja Odile Fillod pokrenula je 2016. projekt 3D printanog modela klitorisa za edukativnu stranicu Matilda. Taj model ćemo koristiti i na našoj radionici i pomoću modela širiti informacije o ovom veličanstvenom organu.”

Prijave za radionicu mogu slati na mail horvat.crnogaj@gmail.com, do 11. prosinca.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare