Published On: Pon, tra 16th, 2012

Putnica iz autobusa: Od sigurne smrti spasilo nas je drveće!

Jutros oko 9.30 sati dogodila se teška prometna nesreća na putu Mostar – Čitluk.

Autobus tvrtke ‘Autoherc’ iz Gruda, koji se kretao iz smjera Čitluka, u velikoj krivini nešto prije ulaska u Mostar (nedaleko od groblja Šoinovac) sletio je u provaliju!

Srećom, nakon nekih dvadesetak metara autobus se zaustavio u grmlju, te, prema prvim informacijama, nema teže ozlijeđenih.

Na mjesto događaja upućeno je više vozila hitne pomoći te tri vatrogasna vozila, s vatrogascima koji su izvlačili putnike.

U autobusu su se nalazili uglavom učenici i studenti.

“Panika u autobusu je bila primjetna, neke su djevojke odmah uzimale telefone i zvale svoje roditelje i panično plakale, ali bilo je i onih koji su mirno reagirali. Da nije bilo drveća gdje se autobus zaustavio sada ni mene ne bi bilo! Još nisam svjesna što se dogodilo”, rekla  je za Bljesak.info jedna od putnica, inače studentica Sveučilišta u Mostaru.

Sav promet bio je do 10 sati obustavljen.

– U Centar urgentne medicine SKB Mostar od 9.30 sati primljeno je desetak lakše ozlijeđenih pacijenata. Radi se uglavnom o ozljedama kralježnice, vrata glave, nagnječenjima. Dijagnostikom je kod dijela pacijenata utvrđeno prisutstvo stakla. Iako još nisu svi pacijenti obrađeni, kod svih su vitalni parametri zadovoljavajući i u stabilnom su zdravstvenom stanju, kazala je za Bljesak.info Silva Šunjić, glasnogovornica SKB Mostar.

“Nakon vještačenja znati će se točan uzrok nesreće, je li problem bio tehničke prirode ili je ljudska greška”, rečeno je za naš portal iz PU Mostar.

Policija dodaje da se u zdravstvene ustanove u Mostaru prijavilo 26 osoba koje su zatražile pomoć.

Kako su nam rekli iz tvrtke Autoherc koja je vlasnik autobusa koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, autobus je prije 15 dana bio na tehničkom pregledu tako da tehničke greške ne bi trebale biti uzrok nesreće, ali bez policijskog izvještaja ne mogu sa sigurnošću ništa tvrditi.

“Vozač autobusa je vrlo iskusan, s dvadesetogodišnjim stažom u ovome poslu”, rekli su za Bljesak.info iz Autoherca, a nakon same nesreće kako su vidjeli naši novinari i sam vozač je pomagao službama izvlačenje putnika.