Srijeda, 24 travnja, 2024

Puljić: Božja blizina ispunjava naš život u vremenu kada je on manje vrednovan, a važniji profit

Must Read

SARAJEVO- Istinski iz djelotvorne ljubavi moramo vrednovati dar Božji u nama, pa ćemo znati vrednovati dar Božji u bližnjima. Iz toga će se pokrenuti snaga praštanja i pomirenja, snaga pomoći jedni drugima da nadiđemo beznađe, te se ostvarimo u svjetlu nade i življene ljubavi – naglasio je danas vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u tradicionalnoj čestitki povodom najradosnijeg katoličkog praznika rođenja Isusa Krista – Božića.

On je podvukao da se Božić treba dogoditi u srcu svakog vjernika, njegov osobni susret s Bogom. Smatra da taj Božić – očitovana Božja ljubav treba ponovo ražariti radost obiteljskog života, svetost braka i prihvaćanje djece kao dara Božjeg.

Kardinal Puljić je istaknuo da Božja blizina osmišljava i ispunjava naš život u ovom vremenu kada je sve manje život vrednovan, a sve je važniji profit.

– U tom Božjem rođenju u ljudskom tijelu po Mariji, mi sebe prepoznajemo kao čovjeka u svom dostojanstvu, jer vidimo da u ovom javnom ozračju sve manje ima čovjeka, a sve je važnije od čovjeka. Bog svojim utjelovljenjem i rođenjem vraća čovjeku njegovo dostojanstvo djeteta Božjega – kazao je.

Nadbiskup vrhbosanski vjeruje da će nas osobna i zajednička molitva, kao i sakrament ispovijedi, osposobiti da očistimo srce od svake gorčine i mržnje, kako bi se ljubav Božja udomila u našim srcima, u našim obiteljima i u župskim zajednicama.

– To će unijeti radost i nadu života, da se suočimo sa svim izazovima koje proživljavamo, a da uvijek uporno živimo iz te radosne istine da je Bog s nama – naveo je on.

U konačnici je istaknuo da kao pastir vjernika s njima dijeli svagdašnjicu, te božićnim pozdravom izražava blizinu svima, a posebno onim koji pate, koji Boga traže i koji vape za utjehom.

– Hrabrim sve naše obitelji koje živom vjerom i djelotvornom ljubavlju svjedoče da su Crkva u malom, da Bog stanuje u njihovim srcima i obiteljima. Od srca želim čestit i radostan Božić, neka vas sve ispuni slavlje Isusovog rođenja, te snagom vjere pokrene na djelotvornu ljubav, kako bi Novu 2014. godinu doživjeli uspješnu i blagoslovljenu – podvukao je kardinal Puljić u božićnoj čestitki.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x