PSIHIJATRIMA ZABRANILI PRILAZ: Simpatizeri iz svih krajeva bivše SFRJ nagrnuli u kapama titovkama

TISUĆE ŠTOVATELJA TITA U KUĆI CVIJEĆA Simpatizeri iz svih krajeva bivše SFRJ nagrnuli u kapama titovkama

 BEOGRAD – Nekoliko tisuća štovatelja lika i djela Josipa Broza Tita iz svih bivših jugoslavenskih republika posjetili su u ponedjeljak Kuću cvijeća u Beogradu, grob nekadašnjeg doživotnog predsjednika bivše SFRJ obilježavajći dan njegova rođenja 25. svibnja.

U Beograd su stigli Titovi simpatizeri iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od Slovenije i Hrvatske do BiH i Makedonije.

U znak sjećanja na Tita i Dan mladosti, u memorijalnom je centru postavljena izložba “Figure sjećanja”, posvećena štafetama koje su se Josipu Brozu poklanjane na taj dan.

Izloženo je oko 200 štafeta koje su Titu darovali pioniri, omladinci, predstavnici raznih saveza i udruga, gradova i sela, poljoprivrednici, poduzeća, borci, vojska.

Posjetitelji mogu vidjeti i arhivske video-snimke nošenja štafete i sletova na stadionu JNA, kao i snimke proslave 25. svibnja u današnje vrijeme, u Titovom rodnom selu Kumrovcu i u Beogradu.

Titovi štovatelji su tradicionalno u mimohodu u Kući cvijeća nosili njegove slike, bedževe, majice i zastavu nekadašnje SFRJ i kape “titovke”, a mlađi pionirske marame.

Iz Klinike za psihijatrsijske bolesti dr. Laza Lazarevac, iz Padinske Skele u Srbiji, nezadovoljni su što im zaštitari nisu osigurali pristup ovoj manifestaciji. Na klinici su uvjereni da je ovaj dan jako zahvalan za ljude koji se ozbiljno bave psihijatrijskim bolestima, te da se nadaju kako će vlasti u Srbiji dogodine osigurati komori psihijatara srbije da promatraju pacijente, in situ, budući da je eksperimentalna metoda, jedna od najplodnijih u psihijatriji.