Published On: Sub, velj 5th, 2022

Prvo američko pojačanje za Europu stiglo u Njemačku

Prvi američki vojnici koji trebaju pojačati NATO-ovu prisutnost na istoku Europe u vrijeme krize na rusko-ukrajinskoj granici, stigli su u Njemačku, objavilo je u petak američko zapovjedništvo.

“Vojnici 18. zračno-desantnog korpusa stigli su danas u Wiesbaden”, objavilo je zapovjedništvo i dodalo da će oni uspostaviti glavni stožer u Njemačkoj kao potporu za 1700 padobranaca koji će biti raspoređeni u Poljskoj.

“Tih prvih 2.000 vojnika dolazi u Europu nakon najave Pentagona da će dodatne postrojbe iz Sjedinjenih Država stići u Europu kao podrška našim saveznicima u NATO-u”, dodaje se u izjavi.

U srijedu je američki predsjednik Joe Biden naredio raspoređivanje gotovo 3.000 dodatnih vojnika za Poljsku i Rumunjsku kako bi štitile istočnu Europu od potencijalnog prelijevanja krize iz Ukrajine.

Eskadrila Stryker od oko 1000 američkih vojnika stacioniranih u Vilsecku u Njemačkoj bit će poslana u Rumunjsku, rekao je Pentagon.

Oko 1700 pripadnika, uglavnom iz 82. zračno-desantne divizije iz baze Fort Bragg u Sjevernoj Karolini bit će poslano u Poljsku.

Osim toga, 300 drugih američkih vojnika bit će premješteno iz Fort Bragga u Njemačku./HMS/

guest
nije obvezno
11 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šaćir soros

Milanović šalje dobroboljce

Bruce Lee 🐉🐲

Komšiću ne dipli bez veze.

Hvo..zauvjek.

Hoće,evo prvi su hađarli divizija i araj islamosti,alijini patrijuti i tehoo muslimani,ali mislim da vas malo ima na kugli zemaljskoj koji možete PUTINU nešto tj. SLABI SU I NATO I SAD .za DORUČAK PUTINUUU..hahaaaaa,pametan milanče zna on koliko je rusija moćna nitko joj nemože ništa samo gledajte slj.mjesec kad krene sila ode ukraina nema joj spasa pa nek se i dalje igraju s PUTINOM,spremite zalihe hrane i ostalog bit će gladi….onako zlu netrebalo da se nađe pri ruciii…

Kiklop

Putin najjaci i najbolji svjetski politicar.Nista mu ne mogu.Boje se, jer ne znaju sta Putin sve ima.Rata sa Ukrajinom nece biti.To bi bila apokalipsa.Svijeta vise ne bi bilo.

Hvo..zauvjek.

Baš suprotno stari žao mi je ali rata će bit jer kako da se ubjede glupi sad eu i nato da ukraina neće i nesmije bit član nato u eu može ali nato NJET,evo jos jedan razlog ovi zapadnjaci dobro naoružavaju i potiću ukrainu da ratom vrati donjeck i lugansk tamo ima 4-5 mil.ljudi KRIM MOGU ZABORAVIT ZA SVAGDA,i njima natu je interes da se zarati s tim njihovim oružijem da se vidi koliko je to moćno i moze li da parira ruskom i da vide koliko je rusija moćna i što sve od sofisticiranog oružija ima i dali zapad ima oruzije za obranu od tih ruskih moćni raketa i vojne sile tj.to je poligon da se ispita stvarna moć rusije,mislim da je rusija sposobna da uništi ukrainsku vojsku čak da ruski vojnik ne kroči na ukrainsko tlo osim naravno veg su u donjecku i lugansku,tako da bumo videli bilo bi dobro da se ne ratuje ali su ukrainci zaluđeni ovi ih naoružali i svaki dan ih podstiču samo što ih ne gone da napadnu ruse,jer kako sam mislio da mir sporaz iz minska na koji se putin poziva koji je čak usuglašen u UN.oni ukrainci ne žele ni čut za njega i kazu to ne za nas NEVAŽEĆI SPORAZUM,e to me podsjeća na neki dejton kod nas gdje isto jedna strana uz pomoç eu.poništava dejton itd znas veç što samo rszlika što neke zemlje eu se pozivaju na sporazum iz minska i žele da to ukrainci prihvate ali sad. đubre svjetsko to bas i ne simpatiše eto toliko mislim da smo 90%blize sukobu nego mirnom rješenju,to ja tvrdim i malo kad sam pogrijesio od onog sukoba 90 tih pa ovamooo,,aj bog..

Dončo

Hebo ga ti korsti ili turske ć i č ili naše ć i č. A ne i ove i one. Sav si se izgubio u pisanju svojih nebuloza.

Hvo..zauvjek.

Hebo ga ti potkrade se nisam profesionalac,ali sam za vas vojni strateg bez premca,možda nebuloze ili buloze budemo vidjeli tko je nebulozan a tko se razumije u vojnu analitiku što kažu tata mata od zanata…aj bog

Dončo

Ha ha… Maštati nije štetno.

Dončo

Bravo.

Dončo

Ura. Bravo. To vaše pojačanje je prijeko potrebno njemačkoj.

Dončo

Ja bih im bez razmišljanja 1 milion mošnji poslao.