PRVI ZAMJENIK VISOKOG PREDSTAVNIKA MENNUTI: Mostar djeluje kao pozitivan i ohrabrujući primjer u BiH

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Jonathan Mennuti posjetio je u četvrtak Mostar, prvi put u službenom svojstvu prvog zamjenika visokog predstavnika, te održao nastupne sastanke s predstavnicima gradske uprave i političkih stranaka.

Na odvojenim sastancima s glavnom savjetnicom mostarske Gradske uprave Radmilom Komadinom te predsjednikom i potpredsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem i Veliborom Milivojevićem, prvi zamjenik visokog predstavnika Mennuti informirao se o radu Gradske uprave i ključnim izazovima s kojima se ona suočava.

Mennuti je izjavio kako Mostar djeluje kao pozitivan i ohrabrujući primjer u BiH, zahvaljujući novoj posvećenosti cjelokupne uprave da zajedno radi na očuvanju kohezije grada, kao simbola multikulturalnog života.

Također je pozvao sugovornike da ulože veće napore u suzbijanje korupcije i nepotizma u zapošljavanju u javnom sektoru i stvaranju uvjeta kako bi mladi odlučili ostati i živjeti u Mostaru.

Prvi zamjenik visokoga predstavnika je imao i odvojene sastanke s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom HRS-a BiH Slavenom Ragužem, na kojima su razmijenili mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji i ishodu općih izbora, kao i o postizbornim reformskim prioritetima za napredak zemlje.

Na kraju posjeta, Mennuti je obišao Partizansko spomen-groblje koje je u lipnju oštećeno u vandalskom činu.

On je tom prilikom istaknuo važnost poštovanja antifašističkog naslijeđa BiH i pozvao vlasti da pronađu održivo rješenje za osiguranje ove lokacije u budućnosti, priopćeno je iz Ureda visokoga predstavnika u BiH.

more recommended stories