Petak, 14 lipnja, 2024

Prvi rezultati ratnog referenduma u Ukrajini: Više od 96 posto za pridruživanje Rusiji

Must Read

Prvi djelomični rezultati glasanja u četiri regije koje Rusija kontrolira u Ukrajini pokazuju da uvjerljiva većina od preko 96 posto glasača podržava pridruživanje Rusiji, javila je agencija RIA Novosti.

Glasovanje je organizirano u razdoblju od pet dana u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR), te u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, koje zajedno čine oko 15 posto ukrajinske teritorije.

RIA navodi da inicijalno brojanje pokazuje da se većina kreće od 96,97 posto u Herosnskoj oblasti, na osnovu 14 posto prebrojanih listića, do 98,19 posto u Zaporoškoj oblasti, na osnovu 18 posto prebrojanih glasova.

U DRN i LNR većina za pridruživanje Rusiji je na razini od nešto manje od 98 posto, a prebrojano je 14 posto, odnosno 13 posto glasova.

Predsjedavajuća Vijeća Ruske Federacije Valentina Matvijenko, izjavila je da bi, u slučaju da rezultati referenduma budu pozitivni, ovo tijelo 4. listopada moglo razmotriti pripajanje spomenutih oblasti Rusiji.

Zapad neće priznati rezultate referendum koji je proveden u nedemokratskoj proceduri na teritoriji druge države./HMS/

- Advertisement -

19 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -